Τελικά πώς θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς;

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Κάθε καινούρια χρονιά λέμε ότι θα εκπληρώσουμε κάποιους στόχους που δεν έγιναν την προηγούμενη χρονιά ή ανεκπλήρωτους στόχους που αφήσαμε στο παρελθόν ή καινούριους στόχους.

Με σεμινάριο δύο ωρών που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 στο Public Συντάγματος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων η κα Εύη Ξυραφά παρουσίασε το σεμινάριο με θέμα “Πώς να εκληρώσετε τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς”.

Η πρώτη ερώτηση της κας Ξυραφά προς το κοινό ήταν: “Ποιές είναι οι δικές σας υποσχέσεις για τη νέα χρονιά”;

Οι απαντήσεις που έλαβε από το κοινό ήταν ποικίλες: “αναιρώ τον εαυτό μου”, “να βρώ το στόχο μου”, “να είμαι περισσότερο χαρούμενη, “να βρώ μια σταθερή δουλειά”, “να βλέπω τη θετική πλευρά”, “να ξεπεράσω τους φόβους”, “να πηγαίνω γυμναστήριο”, “να αδυνατίσω”, “να κόψω το κάπνισμα”.

Η αμέσως επόμενη ερώτηση ήταν: “Γιατί αποτυγχάνουμε”;

Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν διαφορετικές: “δεν αγωνιζόμαστε”, “λείπει η ψυχολογική υποστήριξη”, “πιστεύουμε ότι έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας”, “δεν βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα και τα παρατάμε”.

Και στις δύο ερωτήσεις της κας Ξυραφά οι απαντήσεις είναι αυτές που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με το μέσο άνθρωπο γιατί λίγο πολύ είναι κοινές για όλους μας.

Στη συνέχεια άρχισε να μας παρουσιάζει με λεπτομέρεια ποιοί είναι οι πιο συχνοί στόχοι που θέτουν οι άνθρωποι και τι τους κάνει να σταματήσουν αυτό που θέλουν να πετύχουν.

Στην πρώτη διαφάνεια παρουσίασε τις πιο συχνές υποσχέσεις που λένε κυρίως οι γυναίκες για τη νέα χρονιά: “Φέτος θα χάσω κιλά”, “Φέτος θα τρώω πιο υγεινά”.

Μας εξήγησε ότι με βάση τα στατιστικά το 88% των ανθρώπων δεν κρατάνε τις υποσχέσεις τους.

Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει απλώς να μας εκπλήσσει, αλλά να μας βάλει σε σκέψεις. Γιατί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους; Γιατί ΝΑ είναι τόσο δύσκολο;

Υπάρχουν κάποια “μυστικά” που πρέπει να αποκρυπτογραφίσουμε για να καταφέρουμε το στόχο μας.

Κατ’αρχήν πρέπει να έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Για παράδειγμα το “θέλω να χάσω κιλά” δεν είναι ξεκάθαρος στόχος όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι. Αν πάτε σε διατροφολόγο θα σας πεί με βάση τις μετρήσεις πόσα κιλά πρέπει να χάσετε. Αν πάτε στο γυμναστήριο και πείτε ότι θέλετε να χάσετε κιλά ο γυμναστής θα σας ρωτήσει “Πόσα κιλά θέλετε να χάσετε”; Εκεί τι απαντάμε;

Πρέπει να ξέρουμε συγκεκριμένα πόσα κιλά θέλουμε να χάσουμε. Το γενικό και αόριστο δεν μας βοηθάει.

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος. Να είναι όραμα μποροστά στα μάτια μας, από τα βήματα που θα κάνουμε μέχρι να το τελικό αποτέλεσμα.

Η ζωή μας έχει επιβάλλει να ζούμε σε έντονους και γρήγορους ρυθμούς γι’ αυτό και τους στόχους μας σαν αποτέλεσμα, θέλουμε να τους επιτυγχάνουμε άμεσα και γρήγορα. Αυτό όμως συνηθέστατα δεν είναι ούτε ρεαλιστικό, ούτε εφικτό.

Το επόμενο βήμα είναι να αγοράσουμε ένα ημερολόγιο όπου έκει θα καταγράψουμε τα βήματα μας. Για παράδειγμα: 1η μέρα – έκανα την αρχή, 2η μέρα – έκανα κάτι άλλο και ούτω καθεξής. Βήμα-βήμα μικρές καθημερινές υποσχέσεις χωρίς να βιαστούμε και χωρίς να θέλουμε να τα κάνουμε ταυτόχρονα. “Δύο καπούζια σε μια μασχάλη δεν γίνεται”.

Η συμβουλή της κας Ξυραφά: “Οι στόχοι μας πρέπει να είναι μετρήσιμοι! Οτιδήποτε δεν μπορείς να μετρήσεις, δεν μπορείς να το ελέγξεις”.

Μια δεύτερη απάντηση στο γιατί αποτυγχάνουμε τους στόχους μας οφείλεται και στους εξωτερικούς παράγοντες. Θα βρούμε ανθρώπους που θα υποστηρίξουν και θα σεβαστούν την απόφασή μας, αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που θα έχουν κάτι αρνητικό να πούνε.

Τι κάνουμε;

Κρατάμε αυτούς που μας ενθαρρύνουν και οριοθετούμε την επίδραση των αρνητικών! Από τη στιγμή που σεβόνται τους στόχους μας, σέβονται και εμάς!

Αν πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε ως στόχο της χρονιάς, τότε μένουμε πιστοί σε αυτό, βρίσκομουμε υποστηρικτές και λέμε διαρκώς στον εαυτό μας: “Φέτος θέλω να…”

Υπάρχουν πολλές ταινίες και άρθρα στο flowmagazine.gr που μπορούν μας ενθαρρύνουν για τις καινούριες υποσχέσεις ή και παλιές που έχουμε αφήσει ανεκπλήρωτες. Δείτε ενδεικτικά:

Ταινίες για χτίσιμο θάρρους και αυτοπεποίθησης

Όταν οι όρκοι της Πρωτοχρονιάς αποτυγχάνουν

Αναβλητικότητα: Πώς να την αφήσετε πίσω σας!

Γιατί ο ευτυχισμένος γάμος είναι στο χέρι σας…!

Κατακτήστε τους στόχους σας

Οι διατροφικοί στόχοι του νέου έτους!

Δώστε κίνητρο στον εαυτό σας με έναν πίνακα οράματος!

Πώς τα κίνητρα επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε;

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Ομιλίες που εμπνέουν και οδηγούν στην αλλαγή!

Ξεκινήστε με θάρρος την προσπάθεια της αλλαγής και για κανένα λόγο μην εγκαταλείπετε! Και να θυμάστε «Οι αλλαγές είναι επίπονες, αλλά τίποτα δεν είναι πιο επίπονο από το να μένεις κάπου όπου δεν ανήκεις»!

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα μυστικά για την εκπλήρωση των δικών σας στόχων σας προσκαλούμε στα επόμενα δύο σεμινάρια που θα ολοκληρώσουν το νέο κύκλο σεμιναρίων στο Public Συντάγματος:

«Πώς να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας στο έπακρο» (Δηλώστε συμμετοχή εδώ)

«Πώς να κόψετε τις κακές σας συνήθειες» (Δηλώστε συμμετοχή εδώ)

* Επιλέξτε σεμινάριο, κάντε κράτηση και πληρώστε online ή σε κατάστημα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Public

Υποστηρικτής:

givethekids.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

getbusy.gr, neolaia.gr, paso.gr, inspireyourlife.gr, paidorama.com, firstimemommy.gr, fe-mail.gr, womenonly.gr, happyparenting.gr, babytips.gr, infokids.gr

Η παρουσίαση της κας Ξυραφά:

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…