TEDxAthens 2013: “Αχαρτογράφητα νερά”

Συντάκτης: Flowmagazine

TEDxAthens 2013: «Αχαρτογράφητα νερά»Το TEDxAthens διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά τον προσεχή Νοέμβριο, με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό που θα συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό, παγκόσμιο εργαστήρι ιδεών.

Με κεντρικό θέμα τα «Αχαρτογράφητα Νερά», το TEDxAthens 2013, επιδιώκει να αναδείξει την ευκαιρία που βρίσκεται πίσω από το άγνωστο. Με την Ελλάδα να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, η κοινωνία καλείται να πλοηγηθεί σε άγνωστες κατευθύνσεις και να μετατρέψει το φόβο σε κίνητρο για δημιουργία. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η φετινή σκηνή του TEDxAthens θα φιλοξενήσει ανθρώπους που ταξίδεψαν σε «αχαρτογράφητα νερά» και επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες από το μαγικό τους ταξίδι στην ανακάλυψη.

Όπως και πέρυσι, η εκδήλωση θα διαρκέσει δύο ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, το TEDxAthens δίνει ραντεβού στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για δύο ημέρες γεμάτες από εμπειρίες, εντός και εκτός της αίθουσας. Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση του Νοεμβρίου, η φετινή χρονιά, σηματοδοτεί και τη διάθεση στο κοινό της κοινωνικής πλατφόρμας του Human Grid, η οποία καταγράφει συστηματικά τον τελευταίο χρόνο, τις εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών που αποτυπώνουν το Ανθρώπινο Δίχτυ» της χώρας.

Στο TEDxAthens 2013, θα συμμετέχουν και φέτος performers που θα παρουσιάσουν ξεχωριστά μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνονται ο Αυστραλός εξερευνητής και συγγραφέας James Castrission (ο ομογενής που διέσχισε το Νότιο Πόλο), ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς ο οποίος απέσπασε το βραβείο του Αργυρού Λέοντα για την ταινία «Miss Violence» και ο επιστήμονας Luca Turin, που πρωτοδιατύπωσε τη θεωρία που προκρίνει μια κβαντική διάσταση στην όσφρηση.

Ο Δημήτρης Καλαβρός, Curator του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Το TEDxAthens συμπληρώνει τα πέντε χρόνια παρουσίας του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και αποτελεί πλέον εκδήλωση-θεσμό για το Αθηναϊκό κοινό. Αυτή τη χρονιά, σε νέα στέγη, το TEDxAthens καλωσορίζει στη σκηνή του ανθρώπους οι οποίοι ερμηνεύουν το άγνωστο ως πρόκληση, τον φόβο ως κίνητρο δημιουργίας, υπηρετώντας το βασικό στόχο του TED – να επικοινωνήσει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο TEDxAthens 2013 μπορούν να επισκεφθούν το http://2013.tedxathens.com/ και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε ομιλίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com και http://blog.tedxathens.com / ή στο facebook http://www.facebook.com/tedxathens και στο twitter @Tedxathens.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…