ΤEDxAthens2011: Καινοτόμες ιδέες προς διάδοση

Συντάκτης: Κατερίνα Βορβή

Διάδοση ιδεών, εξέλιξη του πνεύματος! Αυτό εκφράζει το TEDxAthens 2011. Διοργανώνεται στις 3 Δεκεμβρίου, για δεύτερη χρονιά με θέμα «Τέχνη της Ανατροπής», (The Art of Disruption) όπου θα μιλήσουν 22 μεγάλες προσωπικότητες. Θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη) στις 3 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 πμ και φυσικά όλες οι θέσεις είναι ήδη κλεισμένες!

Τι είναι το TED;

Πρόκειται για μία διεθνή κίνηση που έκανε την αρχή πριν από 26 χρόνια περίπου στην Αμερική και τελικά διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Γιατροί, επιστήμονες, ερευνητές, καλλιτέχνες και γενικά άνθρωποι που έχουν κάτι που αξίζει να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο- καινοτόμες ιδέες, αποτελέσματα ερευνών, ελπιδοφόρα μηνύματα- επιλέγονται από επιτροπές και έχοντας 20 λεπτά στη διάθεσή τους, κάνουν την παρουσίασή τους. Έπειτα οι ομιλίες αυτές αναρτώνται στην κεντρική ιστοσελίδα του TED προκειμένου ακόμα και αυτοί που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες από κοντά, να μπορέσουν να ακούσουν τις… ιδέες που αξίζει να διαδοθούν (“ideas worth spreading”) μέσω internet.

Για 2η χρονιά διοργανώνεται το TED στην Αθήνα, με θέμα «Τέχνη της Ανατροπής», (The Art of Disruption) όπου θα μιλήσουν 22 μεγάλες προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ανάμεσά τους και Έλληνες. Το πρόγραμμα όμως δεν θα είναι μόνο πλούσιο σε ομιλίες, καθώς θα υπάρξουν δρώμενα και παράλληλες δράσεις, με στόχο το κοινό να βιώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Απευθύνεται σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και επαγγέλματος, που ενδιαφέρονται να μάθουν από το τι θα έβλεπαν αν βρίσκονταν σε ένα κρατήρα ηφαιστείου μέχρι το… πώς καινοτομεί η Μιcrosοft μέσω μικρών αναδυόμενων επιχειρήσεων. Όλα αυτά σε απλά, κατανοητά λόγια.

Πιο συγκεκριμένα, στο φετινό TEDxAthens, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μεταξύ άλλων τον Καλιφορνέζο Τζo Τρίπι (διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας και συγγραφέας του «The Revolution Will Not Be Televised: Democracy, the Internet, and the Overthrow of Everything»),τον Γκλεν Λόουρι (διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης), τον Χασάν Ελάχι (καλλιτέχνη και ακαδημαϊκό για θέματα ψηφιακής κουλτούρας), τον 30χρονο Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (έναν από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ), τον Τζουλιάνο Τουμπίνο (παγκόσμιο διευθυντή της Microsoft για θέματα καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων), τον Τζορτζ Κουρούνη (διάσημο κυνηγό ακραίων φαινομένων στον κόσμο), τον Κλίμενς Γκουπτάρα (έναν μόλις 16 ετών χαρισματικό ομιλητή, συγγραφέα και σχολιαστή, ο οποίος έχει αρθρογραφήσει μέχρι και στον «Economist») και πολλούς άλλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα ονόματα των φετινών ομιλητών και τη διοργάνωση του TEDxAthens μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Συντάκτης: Κατερίνα Βορβή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.