ΤΕDxKalamata 2015 “firstep” – Το “πρώτο βήμα” γίνεται στην Καλαμάτα

Συντάκτης: Flowmagazine

ΤΕDxKalamata 2015 “firstep” - Το “πρώτο βήμα” γίνεται στην Καλαμάτα

Δεν μπορείς να τρέξεις, αν πρώτα δεν περπατήσεις.
Δεν μπορείς να περπατήσεις, αν δεν σταθείς.
Δεν μπορείς να σταθείς, παρά μόνο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για εσένα.

“ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα”, Lao Tzu

Εκείνη η ανθρώπινη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει να αλλάξει τη ζωή του και που θα τολμήσει να αποχωριστεί την “ασφάλεια” του (comfort zone), προκαλεί το 4ο TEDxKalamata με τίτλο “ firstep ”, στις 27 Ιουνίου 2015, για δεύτερη συνεχή φορά στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Φέτος, 12 ομιλητές από όλο τον κόσμο, με πολύ διαφορετικές ιστορίες, νοοτροπία και καταγωγή φτάνουν στις 27 Ιουνίου στην Καλαμάτα για να αφηγηθούν τη δική τους προσωπική διαδρομή, τα συναισθήματα τους και την ανταμοιβή που εισέπραξαν ως απάντηση στη τόλμη εκείνου του πρώτου βήματος. Γιατί η ζωή όλων μας καθορίζεται από εκείνα τα μικρά-μεγάλα βήματα που μας οδηγούν σε έναν νέο δρόμο.

Για τη Mαριέττα Προβοπούλου το πρώτο βήμα έγινε όταν αποφάσισε να μην αποστρέψει το βλέμμα στη πραγματικότητα και να ενώσει τις δυνάμεις της με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα προσφέροντας περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Το πείραμα του φυσικού του CERN, Rolf Landua για την αντιύλη ενέπνευσε τη χολιγουντιανή ταινία “Angel and Demons”, για την οποία εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος. Το μεγάλο βήμα για την Ιnna Shevchenko ήταν όταν επέκτεινε διεθνώς την οργάνωση FEMEN, γνωστή για τις ανατρεπτικές διαμαρτυρίες ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός, τον σεξισμό, την ομοφοβία και τις κοινωνικές αδικίες.

Για την τραγουδοποιό Monika το πρώτο βήμα έγινε όταν ηχογράφησε το demo της στο σπίτι και το μοιράστηκε στο MySpace, προσφέροντας, κατά πολλούς, μια νέα ελπίδα στο μουσικό κόσμο- αν και στο TEDxKalamata θα μιλήσει για… μαθηματικά. Την εμπειρία του για το πρώτο βήμα στην εξερεύνηση κομητών θα μοιραστεί μαζί μας ο αστροφυσικός Laurence ORourke, αφού ως συντονιστής της αποστολής Rosetta, της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), κατάφερε μαζί με την ομάδα του την πρώτη επιτυχημένη προσγείωση διαστημικού σκάφους σε κομήτη στα χρονικά. Μεταξύ άλλων μαζί μας θα είναι ο «μάγος» David Kwong, ειδικός στον σχεδιασμό παζλ και ψευδαισθήσεων για τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ο οποίος είναι επίσης διάσημος για τα σταυρόλεξα του στην εφημερίδα The New York Times.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί τους ανθρώπους που μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους και των γύρω τους με μια φωτογραφία, μια εφεύρεση, ένα τραγούδι, τις παρεμβάσεις και κυρίως το πάθος τους.

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά καθώς και στα καταστήματα Public και Παπασωτηρίου σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://tedxkalamata.com

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη”, χορηγοί οι Aegean Airlines, Cosmote, Παπαδημητρίου ΧΚ. ΑΒΕΤ .Υποστηρικτές οι Costa Navarino, Horizon Blue Hotel, Buca Beach Resort , OTE TV , Μορεας Α.Ε.

ΤΕDxKalamata 2015 “firstep” - Το “πρώτο βήμα” γίνεται στην Καλαμάτα

Σχετικά με το ΤΕDxKalamata

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 30 νέων, που φιλοδοξούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των “must seen to believe” events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Τον επόμενο χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας τα “όρια” απέκτησαν μορφή καθώς το TEDxKalamata έθεσε ως θεματική τα “Limits” γύρω από την οποία 11 ομιλητές, όπως ο Guillaume Nery, η Alexandra Cousteau, ο DanielCLOUDCampos και ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία και ενέπνευσαν 1.800 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, σε μια βραδιά γεμάτη όραμα και ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από κάθε πιθανό όριο.

http://tedxkalamata.com

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…