Ταξίδια με τρένο: Τα καλύτερα ταξίδια της ζωής σας

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Το τρένο είναι ένα από τα πιο υπέροχα μεταφορικά μέσα. Προσφέρεται και για κοντινά και για μακρινά ταξίδια. Έχει ταχύτητα, είναι ασφαλές και κάνει συναρπαστικές διαδρομές. Είναι ακριβές και φτάνει σε πολλούς προορισμούς, διασχίζοντας μέρη απαράμιλλης ομορφιάς.

Τρένο: Αλησμόνητες εικόνες, ασφάλεια και χαμηλό κόστος

Το τρένο περνάει μέσα από βουνά, χαράδρες, λαγκάδια, ποτάμια, πεδιάδες κοκ. Είναι το μόνο μέσο που παρέχει αυτή την δυνατότητα. Τοπία μοναδικά, αλπικά που δεν γίνεται να μη σας καθηλώσουν. Το τρένο είναι το μεταφορικό εκείνο μέσο που περνάει επίσης, μέσα από δάση, πηγές, χωράφια, κάμπους. Τα τούνελ, όπου υπάρχουν, μειώνουν αισθητά τις αποστάσεις και οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν την διαδρομή.


Διαβάστε Επίσης:Ταξίδια με το τρένο


Το τρένο αποτελεί οικονομικό μεταφορικό μέσο και μέσα σε λίγες μόνο ώρες μπορεί κανείς να βρεθεί στον προορισμό που επιθυμεί. Οι θέσεις είναι αναπαυτικές και είτε είναι διπλές (δύο θέσεις δίπλα δίπλα), είτε τέσσερις (δύο θέσεις δίπλα δίπλα και άλλες δύο θέσεις δίπλα δίπλα και αντικρυστά). Το τρένο χωρίζεται σε βαγόνια, εκ των οποίων κάποια βαγόνια περιλαμβάνουν κουπέ. Στα κουπέ, ως γνωστόν γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες και μπορεί κάποιος να κοινωνικοποιηθεί και να δημιουργήσει ισχυρές και «ανεξίτηλες» φιλίες.

Τρένο: Κουκέτες και αποστάσεις που εκμηδενίζονται

Τα βραδινά τρένα συνήθως, έχουν κουκέτες στα κουπέ, για όμορφο και ξεκούραστο ύπνο. Με τις κουκέτες εξυπηρετείται πολύς κόσμος, καθώς επίσης και οι φαντάροι που υπηρετούν στον Έβρο και σε άλλα ακριτικά μέρη. Οι αποστάσεις με το τρένο εκμηδενίζονται και το τρένο φημίζεται για την άνεση και την θέα που προσφέρει από τα μεγάλα παράθυρα. Οι εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σας και «ανοίγουν» το μυαλό σας είναι απλά αξέχαστες.


Διαβάστε Επίσης: Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της


Το τρένο λοιπόν, το αγαπάμε και το προτιμάμε. Δε συγκρίνεται με κανένα άλλο μέσο μεταφοράς. Είναι γρήγορο, καθαρό και χαρίζει «καρτποσταλικές» παραστάσεις που ενθουσιάζουν και συγκινούν τον ταξιδιώτη.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.