Ταξίδι στις Κανάριες νήσους

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Τροπικές παραλίες, κλίμα που θυμίζει Καραϊβική και όμορφα ηλιοβασιλέματα. Που μπορείτε να τα βρείτε αυτά; Στις κανάριες νήσους! Δείτε γιατί πρέπει να τις επισκεφτείτε.

Η Ισπανία προσφέρει αρκετά εικονικά μέρη για να επισκεφθείτε. Συνδυάζει φυσικές ομορφιές και πόλεις με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Εκτός όμως από αυτά προσφέρει στον επισκέπτη και νήσοι οι οποίες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών αποτελούμενο από 7 διαφορετικά νησιά. Συγκεκριμένα τα νησιά είναι η Γκραν Κανάρια, Ελ Ιέρο, Φουερτεβεντούρα, Γκομέρα, Λανθαρότε, Τενερίφη και Λα Πάλμα και εντοπίζονται  σε μικρή απόσταση από τις Αφρικανικές ακτές.

Γκραν Κανάρια

Κάθε νησί στις κανάριες νήσους είναι ξεχωριστό. Τα νησί της Λας Πάλμας δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι φυσικές του ομορφιές είναι πέραν κάθε φαντασίας, μιας και συνδυάζει όμορφες παραλίες όπως την Playa Sardina, την Playa Bocca Barranco, την Playadelas Canteras, την γνωστή παραλία της Maspaloma και την παραλία του Πουέρτο Ρίκο. Επιπλέον τα βουνά της Veneguera, γνωστά ως Rainbow Rocks, και το φαράγγι της  Miradorde Molino συνθέτουν ένα σκηνικό άγριας Δύσης. Αν πάλι αναζητάτε τροπικά τοπία οι καταρράκτες του Charco Azul  θυμίζουν δάσος του Αμαζονίου, ενώ αν ζητάτε θέα στο δάσος της Picodela Nieves. Επίσης σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί το πάρκο κροκοδείλων της Λας Πάλμας.


Διαβάστε επίσης: Τρανσυλβανία, ταξίδι στην χώρα του Δράκουλα


Ταξίδι στις Κανάριες νήσους

Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας είναι ένα νησί το οποίο προσφέρει αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Η Playa de law Arenas, η Playa de los Roquitos  και η Playa de Chaco Verde. Το νησί έχει δύο ηφαίστεια της Tenequile και της Taburiente. Επιπλέον διαθέτει πάρκο με δελφίνια το αποτελεί ίσως και το πιο γνωστό αξιοθέατο ολόκληρου του νησιού.

Bonus tip: Η κουζίνα η οποία κυριαρχεί στις Κανάριες νήσου και ειδικά στην Λας Πάλμας είναι η έθνικ ινδική και κινέζικη.

Ταξίδι στις Κανάριες νήσους

Τενερίφη

Η Τενερίφη ίσως είναι και το πιο γνωστό νησί των Καναρίων νήσων. Η Playa Teresitas, Playa de lDuke και η Playa de las Americas αποτελούν μερικές από τις πιο ξακουστές παραλίες του νησιού ενώ το νησί διαθέτει και πάρκο με νεροτσουλήθρες το γνωστό πάρκο  Siam. Επίσης και αυτό το νησί έχει Καλντέρα στο κέντρο του. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού είναι το Mercado Municipal που είναι και η κεντρική φρουταγορά με προϊόντα αποκλειστικά από τις νήσους. Εκεί μπορεί να βρει κάποιος εξωτικά φρούτα και προϊόντα τα οποία δεν θα έβρισκε κάποιος σε μια συμβατική αγορά. Επιπλέον το πάρκο με τις μαϊμούδες και ο εθνικός δρυμός Loro είναι δύο ακόμα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί κάποιος να δει στην Τενερίφη.


Διαβάστε επίσης: Γαμήλια εξωτικά ταξίδια… χαραγμένα για πάντα στην καρδιά σας!

Φουερτεβεντούρα

Η Φουερτεβεντούρα είναι ίσως το πιο μεγάλο νησί από τα 7, αλλά και αυτό με τα περισσότερα φυσικά μνημεία. Ο φάρος της Entallada, το Miradorde Confete, η Playades Ojos, η Playa Juan Gomez, η Playa Larga και πολλές άλλες είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που υπόσχονται ξεχωριστές εικόνες στον Ατλαντικό. Το νησί αυτό είναι επίσης σημαντικό για τις φυτείες Aloe vera που διαθέτει και για το φυσικό πάρκο Corralejo.

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr