Τάρτα με μέλι και τυρί κρέμα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Τάρτα με μέλι και τυρί κρέμαΗ τάρτα είναι αρκετά πιο εύκολη συνταγή απ’ όσο φαντάζεστε. Με γλυκιά γέμιση από μέλι και τυρί κρέμα και το άρωμα του λεμονιού!

Υλικά (10-12 μερίδες)

ζύμη

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. μαλακό βούτυρο φρέσκο

1/2 κ. γλ. αλάτι

1 κρόκο αυγού

γέμιση

400 γρ. τυρί κρέμα φρέσκο

1/2 φλ. μέλι

4 κ. σ. ζάχαρη

Ξύσμα 1 λεμονιού

1 βανίλια

3 αυγά

Λίγο αλάτι

Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβετε με τα δάχτυλα.
  • Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο και τον ρίχνετε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι.
  • Ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι ν’ αποκτήσετε μια μέτρια ζύμη.
  • Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε 30′ σε δροσερό μέρος.
  • Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι.
  • Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 28 εκ.
  • Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματά της.
  • Απλώνετε το μείγμα του τυριού.
  • Φτιάχνετε κορδόνια με τα περισσεύματα της ζύμης, τα τοποθετείτε χιαστί πάνω στη γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°-180° C για 25′-30′.
  • Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Tip: Η τάρτα αυτή γίνεται υπέροχη και με τα ιταλικά κρεμώδη τυριά, τη ρικότα και το μασκαρπόνε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…