Τάρτα με μέλι και τυρί κρέμα
Η τάρτα είναι αρκετά πιο εύκολη συνταγή απ’ όσο φαντάζεστε. Με γλυκιά γέμιση από μέλι και τυρί κρέμα και το άρωμα του λεμονιού!
Υλικά (10-12 μερίδες)
ζύμη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. μαλακό βούτυρο φρέσκο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κρόκο αυγού
γέμιση
400 γρ. τυρί κρέμα φρέσκο
1/2 φλ. μέλι
4 κ. σ. ζάχαρη
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 βανίλια
3 αυγά
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβετε με τα δάχτυλα.
- Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο και τον ρίχνετε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι.
- Ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι ν’ αποκτήσετε μια μέτρια ζύμη.
- Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε 30′ σε δροσερό μέρος.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι.
- Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 28 εκ.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματά της.
- Απλώνετε το μείγμα του τυριού.
- Φτιάχνετε κορδόνια με τα περισσεύματα της ζύμης, τα τοποθετείτε χιαστί πάνω στη γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°-180° C για 25′-30′.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Tip: Η τάρτα αυτή γίνεται υπέροχη και με τα ιταλικά κρεμώδη τυριά, τη ρικότα και το μασκαρπόνε.