Τάρτα κολοκύθας με απάκι
Οι πίτες είναι η καλύτερη πρόταση για οικογενειακά τραπέζια. Είναι λαχταριστές στην όψη, άψογες για σερβίρισμα και επιτρέπουν άπειρους συνδυασμούς για τη γέμισή τους. Πίτες κρεάτων, τυριών ή και μόνο λαχανικών. Στη συγκεκριμένη συνταγή σας δίνουμε μια πίτα που συνδυάζει και τα τρία.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
700 γρ πράσα ψιλοκομμένα
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ γάλα φρέσκο
100 γρ κεφαλογραβιέρα
50 γρ φέτα τριμμένη
4 φέτες απάκι κομμένο σε κύβους
3 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
Αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε ανοιχτή κατσαρόλα τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 10’ περίπου.
- Προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα και μαγειρεύετε για άλλα 10’.
- Προσθέτετε τον άνηθο και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά προσθέτοντας πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα τριμμένα τυριά και το απάκι.
- Τα ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και το μείγμα της κολοκύθας.
- Βάζετε το φύλλο μας σε ένα ταψάκι τάρτας και αδειάζετε το μείγμα.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45’ περίπου.