Ταξίδια και η ευεργετική τους επίδραση στον οργανισμό μας

Συντάκτης: Αγγελική Ζέρβα

Όλοι όσοι ταξιδεύουν έχουν παρατηρήσει το γεγονός ότι τα ταξίδια επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία μας, ως προς το καλύτερο φυσικά. Μας δημιουργούν μια αίσθηση χαλάρωσης κι ελευθερίας και ανανεώνουν τις εμπειρίες ζωής που όλοι θέλουμε να έχουμε καθώς μεγαλώνουμε.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αντί μιας «εφήμερης διασκέδασης», όπως τα ψώνια, τα μπουζούκια κλπ., να κάνουν ένα ταξίδι (είτε εκτός Ελλάδος, είτε εντός Ελλάδος), με μόνο μία αποσκευή. Οι αεροπορικές εταιρείες, διαθέτουν εισιτήρια και προσφορές για όλους .Όσο για την διαμονή, αρκεί να επισκεφτείς ένα από τα δεκάδες τουριστικά γραφεία στην Αθήνα, ή μια από τις χιλιάδες ιστοσελίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Είναι υπέροχη η αίσθηση της προετοιμασίας ενός ταξιδιού. Από την ώρα που θα ξεκινήσεις να κανονίσεις τις λεπτομέρειες, μέχρι και την ώρα που θα φτιάξεις βαλίτσα, τα συναισθήματα που σε κυριεύουν είναι χαρά και προσμονή και ίσως και λίγο από το «άγχος για το άγνωστο».

Τα ταξίδια επίσης βοηθούν και στην ανανέωση της γκαρνταρόμπας, ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για τις γυναίκες. Μια βόλτα μόνο στις υπαίθριες αγορές της εκάστοτε χώρας αρκεί, για ν’ αλλάξει το στυλ μας. Σ’ ένα υπαίθριο παζάρι βρίσκεις απίθανα πράγματα (από σουβενίρ μέχρι φίρμες) σε προσιτές τιμές.

Ένα μέρος πλούσιο σε εμπειρίες και φυσικά σε «υπαίθριες αγορές», είναι η γειτονική μας Κωνσταντινούπολη. Είναι αρκετά φτηνή στη διαμονή, στις εκδρομές, καθώς επίσης και στο φαγητό. Προσφέρεται όμως ως μια εύκολη απόδραση έστω και για ένα τριήμερο.

Μη χάνετε λοιπόν την ευκαιρία να ταξιδεύετε. Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, για ένα Σαββατοκύριακο ή για ένα δεκαήμερο, δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα ξεφύγετε από τα καθημερινά προβλήματα, θα γυρίσετε ανανεωμένοι και θα εμπλουτίζετε τη ζωή σας με αξέχαστες εμπειρίες που θα έχετε να διηγείστε για πολλά πολλά χρόνια.

Συντάκτης: Αγγελική Ζέρβα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.