Ταξίδι στον χρόνο: 3 Οκτωβρίου

Συντάκτης: Flowmagazine

Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η Δυτική και η Ανατολική Γερμανία ενοποιούνται και επίσημα…

Το 1866 θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Το 1878 υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων, με την οποία οι Κρήτες αποκτούν τα πρώτα επίσημα προνόμια αυτοδιοικήσεως.

Το 1926 εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το 1929 η επίσημη ονομασία των βασιλείων Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας μετατρέπεται σε Γιουγκοσλαβία.

Το 1945 ο Έλβις Πρίσλεϊ παίρνει μέρος σε διαγωνισμό ταλέντων, σε ηλικία 10 ετών, κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με έπαθλο 5 δολάρια.

Το 1954 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού κόμικς «Μπλεκ», δημιουργία των ιταλών Τζον Σινκέτο, Ντάριο Γκουτσόν και Πίτερ Σαρτόρι. Ο Μπλεκ είναι ένας «ξανθός γίγαντας», κυνηγός στο επάγγελμα, που μάχεται τους βρετανούς αποικιοκράτες στον πόλεμο της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας στα τέλη του 18ου αιώνα.

Το 1990 η Δυτική και η Ανατολική Γερμανία ενοποιούνται και επίσημα, μετά από 45 χρόνια Ψυχρού Πολέμου.

Το 1897 γεννιέται ο Λουί Αραγκόν, Γάλλος συγγραφέας.

Το 1962 γεννιέται ο Τόμι Λι, ελληνοαμερικανός μουσικός, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος «Motley Crue», γνωστός από τη θυελλώδη σχέση του με τη χυμώδη Πάμελα Άντερσον.

Το 1993 πεθαίνει η ποιήτρια και ηθοποιός Κατερίνα Γώγου.

Το 1999 πεθαίνει ο Ακίο Μορίτα, ιάπωνας επιχειρηματίας, συνιδρυτής της κολοσσιαίας ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών SONY.

Το 2001 πεθαίνει ο ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…