Ταξίδι στον χρόνο: 28 Ιουλίου

Συντάκτης: Flowmagazine

Σαν σήμερα 28 Ιουλίου ο Βρετανός σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, τα δαχτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά για την ταυτοποίηση ενός προσώπου και αρχίζει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος…

Το 1586 ο Βρετανός σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, την οποία έχει φέρει από την Κολομβία.

Το 1822 η καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη ολοκληρώνεται στο Αγιονόρι Αργολίδας από τους άνδρες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Δημήτριου Υψηλάντη, του Παπαφλέσσα και του Νικηταρά.

Το 1858 τα δαχτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά για την ταυτοποίηση ενός προσώπου από τον Γουίλιαμ Χέρσελ, έναν Άγγλο δημόσιο υπάλληλο στην Ινδία.

Το 1914 η Αυστροουγγαρία κηρύσσει πόλεμο εναντίον της Σερβίας, μετά τη δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάρδου, αρχιδούκα της Αυστρίας, στο Σαράγεβο της Σερβίας. Έτσι αρχίζει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το 1920 ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (10 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο)

Το 1959 γίνεται δεκτή καταρχήν η αίτηση της Ελλάδας για σύνδεσή της με την ΕΟΚ. Οι συνομιλίες σύνδεσης αναστέλλονται, λόγω του πραξικοπήματος το 1967.

Το 1994 Ρωσία και ΗΠΑ πραγματοποιούν τα πρώτα κοινά στρατιωτικά τους γυμνάσια στα Ουράλια.

Το 1998 ασυλία παρέχεται στη Μόνικα Λιουίνσκι ως αντάλλαγμα για την δικαστική της κατάθεση σχετικά με την ερωτική σχέση που είχε με τον Μπιλ Κλίντον, Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το 2000 ο 109χρονος Τζακ Λόκετ, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1891, 5 χρόνια πριν την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, μεταφέρει με τη βοήθεια του μπαστουνιού του για 200 μέτρα την Ολυμπιακή Φλόγα προς το Σίδνεϊ. Είναι ο γεροντότερος όλων των εποχών.

Το 1836 γεννιέται ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος και συγγραφέας.

Το 1907 γεννιέται ο Ερλ Τάπερ, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας «Tupperware» που ειδικεύεται σε πλαστικά σκεύη για το ψυγείο (τα θρυλικά τάπερ).

Το 1929 γεννιέται η Ζακλίν Λι Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου Τζον Κένεντι και του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Το 1974 γεννιέται ο Αλέξης Τσίπρας, πολιτικός, πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2015.

Το 1741 πεθαίνει ο Αντόνιο Βιβάλντι, βενετσιάνος συνθέτης.

Το 1750 πεθαίνει ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, γερμανός συνθέτης.

Το 1794 πεθαίνει ο Μαξιμιλιέν Ρομπεσπιέρ (Ροβεσπιέρος), δικηγόρος, από τις ηγετικές προσωπικότητες της γαλλικής επανάστασης.

Το 1817 πεθαίνει η Τζέιν Όστιν, Βρετανίδα μυθιστοριογράφος, τυπική εκπρόσωπος της βικτοριανής εποχής στη Λογοτεχνία. Από τα πιο γνωστά της έργα: «Λογική και Ευαισθησία», «Περηφάνια και Προκατάληψη» και «Έμμα».

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…