Ταξίδι στον χρόνο: 13 Ιουλίου

Συντάκτης: Flowmagazine

Σαν σήμερα γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγείρεται η εμβληματική πινακίδα «Hollywood» και γράφει ιστορία η φιλανθρωπική συναυλία Live Aid…

Το 1814 ιδρύονται οι «Καραμπινιέρι», το εθνικό σώμα χωροφυλάκων της Ιταλίας

Το 1878 με τη Συνθήκη του Βερολίνου, οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις αποφασίζουν την ανεξαρτητοποίηση της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ρουμανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το 1908 γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.

Το 1923 εγείρεται η εμβληματική πινακίδα «Hollywood» που αποτελείται από τεράστια λευκά γράμματα στους λόφους πάνω από το Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες. Αρχικά η πινακίδα απεικόνιζε τη λέξη «Hollywoodland», ωστόσο τα τέσσερα τελευταία γράμματα αφαιρέθηκαν κατόπιν ανακαίνισης το 1949.

Το 1985 η φιλανθρωπική συναυλία Live Aid πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Λονδίνο, τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, τη Μόσχα και το Σίδνεϊ και γράφει ιστορία. Τα έσοδα διατέθηκαν για τους λιμοκτονούντες κατοίκους της Αιθιοπίας.

Το 1989 ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύεται σε τρίτο γάμο την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Δήμητρα Λιάνη, στο ναό της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, μετά από ένα θυελλώδες ειδύλλιο που αναστάτωσε την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Το 2015 έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 17 ωρών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν στην ελληνική πρόταση για την οικονομία με τον όρο να έχει εγκριθεί η πρόταση από την ελληνική βουλή ως τις 15 Ιουλίου.

Το 1916 γεννιέται η ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου.

Το 1942 γεννιέται ο Χάρισον Φορντ, Αμερικανός ηθοποιός.

Το 1940 γεννιέται ο Πάτρικ Στιούαρτ, Βρετανός ηθοποιός, γνωστός από τις ταινίες «X-Men» και «Σταρ Τρεκ»

Το 1944 γεννιέται ο Έρνε Ρούμπικ, Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής της αρχιτεκτονικής, γνωστός για το παζλ του «Κύβος του Ρούμπικ».

Το 1793 πεθαίνει ο Ζαν-Πολ Μαρά, δημοσιογράφος και ηγετική φιγούρα της Γαλλικής Επανάστασης.

Το 1954 πεθαίνει η Φρίντα Κάλο, Μεξικανή ζωγράφος.

Το 1965 πεθαίνει ο συγγραφέας και ζωγράφος Φώτης Κόντογλου.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…