Ταξίδι στον χρόνο: 12 Μαΐου

Συντάκτης: Flowmagazine

Σαν σήμερα 12 Μαΐου ιδρύεται το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης και το ιταλικό αεροσκάφος Norge γίνεται το πρώτο αεροσκάφος που πετάει πάνω από τον Βόρειο Πόλο…

Το 1551 ιδρύεται το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Μάρκου στην Λίμα του Περού.

Το 1821 σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης, η μάχη στο Βαλτέτσι, και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρίσκεται προ των πυλών της Τρίπολης.

Το 1926 το ιταλικό αεροσκάφος Norge γίνεται το πρώτο αεροσκάφος που πετάει πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Το 1930 ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.

Το 1982 στο ιερό προσκύνημα της Φατίμα στην Πορτογαλία, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν ένα Ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.

Το 2002 ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ πραγματοποιεί 5ήμερη επίσκεψη στην Κούβα και γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος, νυν ή πρώην, που επισκέπτεται τα νησί του Φιντέλ Κάστρο από την επανάσταση του 1959.

Το 1820 γεννιέται η Γαλλίδα πρωτοπόρος στον τομέα της σύγχρονης μαιευτικής, Φράνσις Νάιτινγκεϊλ. Η ίδια ιδρύει γύρω στα 1850 την πρώτη σχολή για την εκπαίδευση επαγγελματιών νοσοκόμων.

Το 1907 γεννιέται η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν Χέπμπορν.

Το 1963 γεννιέται ο μπασκετμπολίστας και πολιτικός, Παναγιώτης Φασούλας.

Το 1968 γεννιέται ο μύθος του σκέιτμπορντ, ο Αμερικανός, Τόνι Χωκ. Θεωρείται ο πιο ταλαντούχος και πιο διάσημος σκειτμπόρντερ όλων των εποχών.

Το 1889 πεθαίνει ο ιδρυτής της μεγάλης βρετανικής σοκαλατοποιίας, Τζον Κάντμπουρι. Η εταιρία του σήμερα συγκαταλέγεται στους κολοσσούς του είδους της.

Το 1992 πεθαίνει ο ποιητής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…