Ταξιδεύοντας στο μαγευτικό Κάιρο

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Το El Azhar Park

Το El Azhar Park, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο. Το πάρκο ήταν δώρο στην Αιγυπτιακή Κυβέρνηση από τον πρίγκιπα Shah Karim Al Hussaini, Aga Khan IV, απόγονο του Fatimid ImamCaliphs ο οποίος ίδρυσε την πόλη του Καΐρου κατά το έτος 969.

Νείλος

Ο Νείλος με το μήκος του να ξεπερνάει τα 6,650 χιλιόμετρα είναι ο μακρύτερος ποταμός του πλανήτη. Παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη του μεγαλύτερου τμήματος της βορειοδυτικής Αφρικής καθώς διαρρέει 9 διαφορετικές χώρες κάνοντας γόνιμα τα εδάφη και προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό του νερού σε μία σχετικά άνυδρη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρουσία του Νείλου συνδέεται απόλυτα με την ακμή του Αιγυπτιακού πολιτισμού, αλλά και κατά σημαντικό ποσοστό με την ευημερία της Αιγύπτου, την οποία διαρρέει σε όλο το μήκος της.

Ταξιδεύοντας στο μαγευτικό Κάιρο

Ο Πύργος του Καΐρου

Το συγκεκριμένο οικοδόμημα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης του Καΐρου. Βρίσκεται στην περιοχή Ζάμαλεκ στο νησί Γκεζίρα που απέχει μικρή απόσταση από τις όχθες του Νείλου. Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκίνησαν το 1956 και ολοκληρώθηκαν το 1961. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ναούμ Σεμπίμπ φτάνει σε ύψος τα 187 μέτρα ξεπερνώντας έτσι το ύψος της πυραμίδας της Γκίζας του βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιότερα. Συμβολίζει το φαραωνικό λουλούδι Λότους, ενώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι η περιστρεφόμενη πλατφόρμα που περιλαμβάνει το εστιατόριο με τη μοναδική θέα της πόλης και κάθε περιστροφή της διαρκεί 70 λεπτά.

Το Παλιό Κάιρο

Το Παλιό Κάιρο αποτελεί περιοχή της αρχαίας Βαβυλώνος της Αιγύπτου και πήρε την ονομασία του μετά την εγκατάσταση των Βαβυλωνίων αιχμαλώτων που έφερε στην Αίγυπτο ο Φαραώ Ραμσής Α’(1390 π.Χ.) από την εκστρατεία του στην Ασία. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: πολιτιστικό, τουριστικό, ιστορικό. Στη συγκεκριμένη γειτονιά, δεσπόζει ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο χριστιανισμού, η συναγωγή Μπεζ Εζρά και η κοπτική εκκλησία.

Πηγή: taxidologio.gr

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…