Ταξιδεύετε αρκετά; Τόσο περισσότερα τα οφέλη…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ταξιδεύετε αρκετά; Τόσο περισσότερα τα οφέλη…Ταξίδια σε μακρινές χώρες, βόλτες στην Ευρώπη και… εμπειρίες όσο πιο μακριά γίνεται από τη χώρα μας! Όσοι ταξιδεύουν συχνά σε ξένες πόλεις λένε «ναι» στη ζωή και καταφέρνουν να περάσουν στιγμές που άλλοι δεν θα πίστευαν στα μάτια τους. Πέρα από την καλή κοινωνική ζωή και μερικές ημέρες μακριά από τη ρουτίνα, οι εκδρομές προσφέρουν ανεκτίμητα οφέλη σε έναν ταξιδιώτη, μερικά από τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω…

Λένε «ναι» σε μια νέα εμπειρία

Δεν μιλάμε για ένα οικογενειακό ταξίδι στη Disneyland, αλλά για διακοπές με τρένο σε όλη την Ευρώπη ή με μηχανή κατά μήκος της ακτής στην Αυστραλία! Οι ταξιδιώτες αφήνουν τη ζώνη της άνεσης τους και ταξιδεύουν για να νιώσουν την περιπέτεια και να γίνουν καλύτεροι… μέσα από την επαφή τους με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ικανοποιούν γευστικά το στομάχι τους

Τα πιάτα με τις διαφορετικές γεύσεις… φτάνουν τη λαιμαργία στα ύψη! Δεν μπορούμε να μην δοκιμάσουμε το πιο διάσημο πιάτο στη Μαλαισία ή τη Βραζιλία, αφού ακόμα και η γεύση αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού. Πολλοί, για παράδειγμα, δεν μπορούν να πουν ότι επισκέφτηκαν το Guangzhou της Κίνας, αν δεν πιούν αίμα φιδιού.

Ταξιδεύετε αρκετά; Τόσο περισσότερα τα οφέλη…Απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς άγχος, όπως ποτέ πριν!

Χωρίς ταξίδια, το μυαλό δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα. Άλλωστε, θεωρούνται το καλύτερο αγχολυτικό! Σίγουρα μια βουτιά στα γαλάζια νερά της Τζαμάικα είναι πιο δελεαστικά από τη δουλειά το χειμώνα. Ένα ταξίδι μπορεί να εξελιχθεί σε μια εικόνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ το μυαλό!

‘Έρχονται σε επαφή με μια ξένη γλώσσα

Εάν η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν βρίσκεται για εσάς σε μια “to-do” λίστα… απλά ταξιδέψτε! Σε έναν δίγλωσσο ή τρίγλωσσο κόσμο, ένα ταξίδι μπορεί να σας «ανοίξει» την πόρτα προς μια νέα ξένη γλώσσα. Στην αγορά εργασίας δεν χρειάζονται μόνο τα Αγγλικά, αλλά και Ισπανικά ή Κινέζικα, γλώσσες που μπορούμε να μάθουμε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

«Μεγαλώνουν» το επιχειρηματικό δίκτυο τους

Ένα ταξίδι μπορεί να αυξήσει τις επαφές μας, αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας. Κανείς δεν ξέρει ποιόν θα συναντήσουμε σε ένα τραπέζι με σούσι, ενώ βρισκόμαστε για δυο εβδομάδες στο Τόκιο. Άλλωστε, όταν δεν το περιμένουμε, έρχονται οι καλύτερες ευκαιρίες!

Ταξιδεύετε αρκετά; Τόσο περισσότερα τα οφέλη…Μπορεί να γνωρίσουν το άλλο τους μισό!

Μπορεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη να γνωρίσουμε το άλλο μας μισό! Η ζωή «παίζει» με την τύχη μας… αρκεί να έχουμε «ανοιχτό» μυαλό και να μην απορρίπτουμε μια νέα γνωριμία. Σίγουρα, σε ένα ταξίδι το πρώτο πράγμα στο μυαλό δεν είναι η δέσμευση, αλλά ποιος μπορεί να πει «όχι» στον έρωτα;

Γυμνάζονται μέσα από τις πολλές βόλτες

Σε μια ξένη χώρα, θα χρειαστεί να περπατήσουμε μέσα στην πόλη και να κάνουμε αμέτρητες βόλτες στην παραλία. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε… αλλά γυμναζόμαστε περισσότερο από τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού! Για αυτό, ας προτιμήσουμε το περπάτημα, και όχι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να πάρουμε μια γεύση από το πάρκο της πόλης ή την ύπαιθρο.

Ταξιδεύετε αρκετά; Τόσο περισσότερα τα οφέλη…Ένας μοναχικός ταξιδιώτης κερδίζει επίσης:

  • Εμπιστοσύνη στον εαυτό του: Όταν είμαστε μόνοι σε μια ξένη πόλη, αναγκαζόμαστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση. Καταφέρνουμε να πλοηγηθούμε στην πόλη, να μάθουμε τη γλώσσα και να χαράξουμε το δικό μας δρόμο…
  • Χρόνο για πολύ σκέψη: Η χαρά για έναν ταξιδιώτη που προχωρά μόνος βρίσκεται στο χρόνο! Μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναλογιστεί για τον εαυτό του και να γνωρίσει τις αντοχές ή τα όρια του.
  • Ταξίδι με δικούς του όρους: Μπορεί να ξυπνήσει το μεσημέρι και να επισκεφτεί τα αγαπημένα του μέρη χωρίς περιορισμούς. Όταν ταξιδεύουμε μόνοι, σίγουρα δεν ανησυχούμε για τα «θέλω» των άλλων, αλλά μόνο για τα δικά μας όνειρα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.