“Ταξιδέψτε” πίσω στο χρόνο μέσα από τα Google Maps

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

«Ταξιδέψτε» πίσω στο χρόνο μέσα από τα Google MapsΜπείτε μέσα στη ψηφιακή «χρονομηχανή» των Google Maps και ταξιδέψτε χρόνια πίσω… βλέποντας το πώς άλλαξαν οι γειτονιές και τα κτίρια σε όλο τον κόσμο! Άραγε, θυμάστε πως ήταν ένας δρόμος της Νέας Υόρκης πριν από επτά χρόνια ή ένα μέρος πριν από έναν καταστροφικό σεισμό; Με τη βοήθεια της υπηρεσίας “Street View”, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πανοραμικές εικόνες από το 2007 μέχρι σήμερα, όπως «τραβήχτηκαν» κατά τη χαρτογράφηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, οι χρήστες αρκεί να πατήσουν «κλικ» στο ρολόι που εμφανίζεται στην οθόνη του Street View, αν και η υπηρεσία θα τίθεται σταδιακά σε λειτουργία, και θα «προσδεθούν» για ένα ταξίδι στο χρόνο. Από εκεί, θα μπορέσουν να επιλέξουν μέσα από το laptop ή το desktop… το έτος και την εποχή που σκοπεύουν να οδηγηθούν ψηφιακά, έτσι ώστε να εμφανιστούν οι εικόνες από το παρελθόν! Έτσι, θα μπορέσουν να πλοηγηθούν μέσα σε δευτερόλεπτα στις περιοχές – «θύματα» από το Ιαπωνικό τσουνάμι, τη σταδιακή ανάκαμψη των γειτονιών της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα ή την εξέλιξη των γιγαντιαίων πινακίδων στην Times Square.

Πάντως, οι φωτογραφίες προέρχονται από 55 χώρες, εκτός της Γερμανίας και της Ελβετίας που απέχουν λόγω προστασίας προσωπικού απορρήτου και της Νότιας Αφρικής που ακολουθείται από τεχνικά προβλήματα. «Με το Street View μπορείτε να παρατηρήσετε την εξέλιξη ενός αξιοθέατου με το πέρασμα του καιρού, όπως είναι ο Freedom Tower στη Ν. Υόρκη ή το World Cup Stadium στη Βραζιλία. Πια μπορείτε να εξερευνήσετε εικονικά τον κόσμο και να βιώσετε διαφορετικές εποχές», αναφέρει ο Βινέι Σετ, product manager του Google Street View.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπηρεσία Google Maps προσελκύει πάνω από 1 δις. επισκέπτες κάθε μήνα, με τον Vinay Shet, διευθυντή προϊόντων της Google, να δηλώνει: «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό καθρέπτη του κόσμου και να σώσουμε τις παλιές φωτογραφίες από το πέρασμα του χρόνου».

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.