Ταξί για κατοικίδια

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ταξί για κατοικίδιαΈρχεται η λύση για τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων. Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικοί στην επιβίβαση σκύλων στα οχήματά τους. Έχουν ξεκινήσει λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό, σχετικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη μεταφορά του κατοικίδιου μόνο του ή μαζί με το συνοδό στον προορισμό του και πίσω στην αφετηρία. Για το θέμα μας μιλάνε στο flowmagazine.gr ο κ. Άκης Αλεβιζόπουλος ιδιοκτήτης του Athens Pet Taxi και ο κ. Κωνσταντίνος Γιαλός από το Skylos-Taxi.

Αντικείμενο των εταιρειών αυτών, είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά ζώων με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα αυτά, διαθέτουν κλωβό και έχουν κάθε δυνατότητα να φιλοξενήσουν τους τετράποδούς σας φίλους. Η μεταφορά βέβαια μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε ζώο. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες εταιρείες που έχουν διαμορφώσει τα κλασσικά κίτρινα ταξί με χώρο για το κατοικίδιο, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει ο ιδιοκτήτης ξεχωριστό κλουβί ή να τοποθετεί φίμωτρο στο σκύλο του. «Σημαντικό είναι να βλέπει ο ιδιοκτήτης τη σωστή αντιμετώπιση από εμάς προς το ζώο του» αναφέρει ο κ. Γιαλός.

Ταξί για κατοικίδιαΟι επιχειρήσεις αυτές ξεκίνησαν από φιλόζωους. Ακόμα και πρώην οδηγοί ταξί, με φιλοζωική συνείδηση, αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτή τη μέθοδο. Ο κ. Αλεβιζόπουλος μας λέει: «Ήμουν στο χώρο της κυνοκομείας πολλά χρόνια και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ». Εάν ενδιαφέρεστε, καλείτε τον υπεύθυνο τουλάχιστον μια μέρα πριν για να μπορεί να κλειστεί ραντεβού. Ορισμένες εταιρείες αναλαμβάνουν μεταφορές ακόμα και εκτός Αθήνας ή πολλές φορές εκτός Ελλάδας. Σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνονται και περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών για κατοικίδια. Ο κ. Γιαλός τονίζει στο flowmagazine.gr: «Τα οχήματα έχουν ειδικό φορείο και φαρμακείο για τέτοια περιστατικά».

Κατά τη διάρκεια αποστάσεων δίνεται νερό και σε αρκετά μικρή ποσότητα τροφή καθώς υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης. Οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται με φιλοζωικές, πρεσβείες, οργανισμούς, δήμους, ιδιώτες και τους μεγαλύτερους φορείς προστασίας ζώων του εξωτερικού. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο «Συνεργασία υπάρχει και αποκλειστικά με κτηνιάτρους, εκπαιδευτές και κέντρα περιποίησης ζώων».

Ταξί για κατοικίδιαΌσον αφορά το κόστος, αυτό ποικίλει ανάλογα με το δρομολόγιο που θέλετε να γίνει για το κατοικίδιό σας. Ο αριθμός των ζώων που θα μεταφερθούν δεν παίζει ρόλο. Γενικότερα, πρόκειται για εταιρείες με εμπειρία στην μεταφορά ζώων που διατηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής. Ο κ. Αλεβιζόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στο flowmagazine.gr: «Φροντίζουμε για την καθημερινή απολύμανση των κλουβιών και του χώρου που φιλοξενεί τα ζώα, μετά από κάθε δρομολόγιο».

Πρόκειται γενικά για μια κίνηση που δείχνει το έντονο φιλοζωικό ενδιαφέρον τόσο από ιδιοκτήτες για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των κατοικίδιων τους, όσο και από τους ιδιώτες που αναλαμβάνουν να το κάνουν επάγγελμα. Ο κ. Γιαλός σημειώνει: «Ο κόσμος πρέπει να στραφεί και προς τα αδέσποτα, καθώς δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα ζώα».

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr