Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάριαΌλοι γνωρίζουμε ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και δημιουργηθεί πολλές ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια. Μέσα από αυτές παίρνουμε ιδέες για το πώς να καταπολεμήσουμε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στις σχέσεις μας ή απλά να δούμε πως λειτουργεί θετικά η επικοινωνία στις σχέσεις όταν υπάρχει, αλλά και τι προβλήματα δημιουργεί η απουσία αυτής.

Δείτε μια λίστα με ταινίες που εκφράζουν παραστατικά την καλή και κακή επικοινωνία μέσα στα ζευγάρια με τα αντίστοιχα πάντα αποτελέσματα. Αξίζει να τις δείτε!

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

The one I love

Ο Ήθαν και η Σόφι έχουν προβλήματα στον γάμο τους και αποφασίζουν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο μακριά από το σπίτι τους ώστε να βρουν και πάλι τον εαυτό τους. Αντί αυτού όμως έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ περίεργο δίλλημα. Κατά την διάρκεια του διήμερου γίνετε ποιο ξεκάθαρο στο ζευγάρι το πρόβλημα επικοινωνίας που υπήρχε και το πώς αλλοιώθηκαν οι χαρακτήρες τους μέσα από τα χρόνια της σχέσης τους.

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

He’s just not that in to you

Στην συγκεκριμένη ταινία παρουσιάζετε η πρόκληση του να μπορείς να καταλάβεις η να παρεξηγήσεις τον άλλον. Μέσα από την εξιστόρηση 5 διαφορετικών ιστοριών γίνετε εμφανές το ποσό εύκολο είναι να παρερμηνευτεί η συμπεριφορά ενός ανθρώπου.

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Όταν η σχέση δυο ανθρώπων έχει αρχίσει να φθείρεται και να γίνετε ολοένα και πιο δύσκολη αυτοί αποφασίζουν να υποβληθούν σε μια διαδικασία διαγράφης του ενός από την μνήμη του άλλου. Αλλά μόνο κατά την διαδικασία διαγραφής καταλαβαίνουν τι ήταν ο ένας για τον άλλο στην πραγματικότητα.

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

Annie Hall

Ο Άλβι Σίνγκερ, ερωτεύεται την Άνι Χωλ κι αρχίζει μαζί της μια επταετή σχέση, η οποία μας παρουσιάζεται μέσα από προβολές στο παρελθόν (flashback). Οι εντάσεις κι οι τσακωμοί που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη φύση των χαρακτήρων τους, και την αδυναμία τους να επικοινωνήσουν τους οδηγούν στο χωρισμό. Παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες του Άλβι να κρατήσει την Άνι.

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

Last Night

Ο Michael και η Joanna είναι ένα ευτυχισμένα παντρεμένο ζευγάρι. Παρ’ όλα αυτά όμως η τύχη του γάμου τους εξαρτάτε από τις αντιδράσεις και των 2 στους πειρασμούς που παρουσιάζονται το βράδυ που θα περάσουν χώρια. Ο Michael φεύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι μαζί με την γοητευτική συνάδελφο του Laura. Η Joanna ζηλεύοντας ελαφρά συναντά τυχαία ένα παλιό της έρωτα και συμφωνεί να βγει μαζί του για ποτό, αλλά το αθώο αυτό ραντεβού μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό.

Ταινίες με θέμα την επικοινωνία στα ζευγάρια

When Harry Met Sally

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά ένα περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν ένα φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση.

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.