Ταινίες με σπουδαία μαθήματα ζωής

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence:

Πάντοτε ο κινηματογράφος όπως και η κάθε μορφή τέχνης γενικότερα, προσπαθούσε να περάσει μηνύματα για τη ζωή, όπως και μαχόταν για την καταπολέμηση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες οι οποίες πέρασαν σπουδαία μηνύματα ζωής και ύμνησαν τις αξίες του ανθρωπισμού, της φιλίας και της αποδοχής.

Ταινίες με σπουδαία μηνύματα ζωής

Ας δούμε μερικές με μηνύματα ζωής που έμειναν επίκαιρα και διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Ταινίες με σπουδαία μαθήματα ζωής

  • American History X: Ο Edward Norton στον, ίσως, καλύτερο ρόλο της καριέρας του. Μία ταινία που δείχνει την άγρια όψη του ναζισμού και του ανθρώπου ο οποίος αλλάζει και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδερφό του, ο οποίος πλέον έχει ασπαστεί και εκείνος την ίδια ιδεολογία. Μία ταινία από την οποία πρέπει να κρατήσουμε το μήνυμα πως το μίσος δεν βγάζει πουθενά.

 Ταινίες με σπουδαία μαθήματα ζωής

  • Ο Παράδεισος είναι μακριά: Η ταινία παραγωγής 2002, εστιάζει σε θέματα και αντιλήψεις που κυριαρχούσαν την εποχή του 1950, το ρατσισμό σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος και σεξουαλικού προσανατολισμού, όπως και τις πεποιθήσεις για τις ανώτερες και κατώτερες κοινωνικές τάξεις. Με επίκεντρο μία γυναίκα, την Κάθι (την υποδύεται η Τζούλιαν Μουρ), η οποία βλέπει τη φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή της να καταρρέει.

 Ταινίες με σπουδαία μαθήματα ζωής

  • Χωρίς αντάλλαγμα: Όταν μία ταινία προσπαθεί να μας προτρέψει να κάνουμε καλές πράξεις στους γύρω μας, βοηθώντας τον κόσμο αυτό να γίνει ομορφότερος. Μία ταινία που μας διδάσκει πως απλές, μικρές καλές πράξεις βοηθούν τον κόσμο να βελτιωθεί και να προοδεύσει.

 Ταινίες με σπουδαία μαθήματα ζωής

  • Ο κύκλος των χαμένων ποιητών: Ο αξέχαστος Robin Williams στον ρόλο του καθηγητή Κίτινγκ, ο οποίος προσπαθεί να διδάξει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να διεκδικήσουν αυτά που θέλουν πραγματικά στη ζωή τους. Μία ταινία που συγκίνησε –δικαίως- ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…