Τα ζώδια και ο προσωπικός τους χώρος. Με ποια ζώδια μπορείς να συμβιώσεις στο ίδιο σπίτι;

Συντάκτης: Flowmagazine

Το μεγαλύτερο τεστ για μια σχέση, ερωτική, οικογενειακή ή φιλική, είναι το κατά πόσον αντέχει τη συμβίωση. Μπορούν δυο άνθρωποι να συνυπάρξουν στον πιο προσωπικό χώρο που έμμεσα ή άμεσα τον διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του; Ταιριάζουν τα χνώτα και τα χούγια τους;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι μια ευτυχισμένη ζωή στο σπίτι δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, χωρίς τη συμμετοχή μας. Αν κάποιος θέλει να πετύχει μια ευτυχισμένη διαβίωση, τη δική του και εκείνων που τον ενδιαφέρουν, θα πρέπει να κάνει το σπιτικό περιβάλλον ένα μέρος γεμάτο αγάπη, που θα αποτελεί το καταφύγιο και το ορμητήριο για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής.

Και η αστρολογία μας δίνει τα φώτα της, για το πώς θέλει το κάθε ζώδιο να διαμορφώνει τον χώρο του και να τον διαχειρίζεται, για να ξέρουμε και να κατανοούμε τον άλλο στο πλαίσιο της κοινής ζωής.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός θέλει να φέρνει καινούργιες ιδέες μέσα στο περιβάλλον του. Δεν τον ευχαριστεί η μονοτονία σε καμιά πλευρά της ζωής του, αλλά θέλει να κάνει ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο. Του αρέσει να εμπλουτίζει με χρώματα και μουσικές την ατμόσφαιρα, ενώ έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση με περιορισμένα μέσα, ακόμα και στο πιο ταπεινό περιβάλλον. Το θέμα «σπίτι» είναι για εκείνον μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και μόλις αποκτήσει τον δικό του χώρο, θα αντιμετωπίσει μαχητικά όλα τα θέματα που άπτονται των προβλημάτων της συντήρησης ενός σπιτικού αλλά και της συμβίωσης με τους άλλους. Θέλει να βελτιώνει διαρκώς την οικιακή του ζωή, ώστε να είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες και τα ιδανικά του. Άλλωστε το σπίτι θεωρείται ο καθρέφτης της προσωπικής επιτυχίας όλων μας, και από υλικής και από συναισθηματικής πλευράς. Και ο Κριός είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε ό,τι αφορά το να φανεί ποιος έχει τα πρωτεία. Από την άλλη, ακόμα και ένας τόσο αεικίνητος και ριψοκίνδυνος χαρακτήρας θέλει να βιώσει μέσα στο σπιτικό του λίγη ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας.

Μπορεί βέβαια να χρειάζεται να κάνει μια παραπανίσια προσπάθεια ώστε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γαλήνης, έτσι υπερκινητικός που είναι. Μερικές φορές πρέπει να μάθει να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτά διαθέτει το μαγικό χάρισμα να κάνει αυτό το πολύτιμο απόκτημά του να αντανακλά την εσωτερικό του πλούτο και την ευτυχία του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι από τους σπιτόγατους του ζωδιακού, χάρη στην επιρροή της Αφροδίτης. Το σπίτι του είναι η βάση της ύπαρξής του. Ιδίως οι θηλυκοί εκπρόσωποι του ζωδίου αισθάνονται στα καλύτερά τους όταν εξασκούν το μαγειρικό τους ταλέντο, ετοιμάζοντας φαγητό σαν ένδειξη αγάπης και φιλόξενης περιποίησης, για όσους βρεθούν στο τραπέζι τους. Με την καλαισθησία που τους εμφυσά ο κυβερνήτης πλανήτης τους, επιστρατεύουν την τέχνη και τη μουσική για να κάνουν πιο όμορφο το περιβάλλον τους.

Για τον Ταύρο, το σπίτι είναι η αφετηρία για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Βάζει πάνω απ’ όλα την οικογένεια και επιδιώκει να την κρατά ενωμένη μέσα σε αυτή την εστία. Θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν, με επιδεξιότητα και ορθή κρίση. Ποτέ δεν θεωρεί ότι ένα πρόβλημα ξεπερνά τη δυνατότητά του να το αντιμετωπίσει. Στην ουσία στέκεται σαν βράχος απέναντι σε όλα τα ζητήματα, που μπορεί να απειλήσουν την οικιακή γαλήνη. Βοηθά και η σύνεσή του στα οικονομικά θέματα, έτσι που η συμβουλή του να είναι πάντα πολύτιμη. Έχοντας την αίσθηση του κοινού σκοπού, την πεποίθηση πως η οικογένεια που θα δημιουργήσει αποτελεί μια αδιάσπαστη ενότητα, είναι πρόθυμος να θυσιάσει τις δικές του μικρότερες επιδιώξεις για το γενικότερο καλό και δεν θα ζηλέψει την επιτυχία του άλλου, έστω κι αν χρειάστηκε να παραιτηθεί ο ίδιος από μια επιθυμία του.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος συντελεί σημαντικά στο να είναι ευτυχισμένο ένα σπιτικό. Με την ευθυμία του ελαφρώνει τις εντάσεις της οικιακής ζωής και δημιουργεί μια ελκυστική ατμόσφαιρα, ενώ με την εξυπνάδα, το πνεύμα και τον ενθουσιασμό του δίνει ζωντάνια σε κάθε ομήγυρη, οικογενειακή και φιλική. Έχει ακόρεστο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του και λατρεύει το διάβασμα. Βέβαια τα γούστα του… Ερμή τον σπρώχνουν στα πιο ανάλαφρα αναγνώσματα, κυρίως λογοτεχνία, περιοδικά και εφημερίδες. Πάντως δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να βρεθεί ανενημέρωτος. Όσοι μοιράζονται μαζί του τη ζωή στο σπίτι λατρεύουν το ευρύ, ζωντανό πνεύμα του και η απουσία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή. Πάντα θα έχει να πει ή να κάνει κάτι που θα σπάσει τη μονοτονία και τη ρουτίνα. Και για τον ίδιο είναι καλό να βρίσκει το κέντρο του σε ένα σπιτικό. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει μέσα του η τάση του Ερμή, να μην μπορεί να μείνει ήσυχος σε ένα μέρος και να περιπλανιέται. Αν όμως μάθει να κάνει βάση εξόρμησης για τις δραστηριότητές του το σπίτι, σίγουρα θα ωφεληθεί.

Ο Δίδυμος είναι ατομιστής. Δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τα καθιερωμένα, κομφορμιστικά στάνταρ. Πιθανόν να έχει ποικίλα ενδιαφέροντα, που οι δικοί του δεν μπορούν να μοιραστούν. Αν όμως θυμάται ότι οι προτιμήσεις και οι απαρέσκειες των άλλων είναι το ίδιο σημαντικές με τις δικές του, η συμβίωσή του μαζί τους θα γίνει πολύ πιο εποικοδομητική και ευχάριστη.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο δύσκολα ζώδια

______________________

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι αστρολογικά δεμένος με τον Τέταρτο Οίκο, που εκπροσωπεί τη ζωή στο σπίτι, οπότε αυτή η πλευρά της ζωής του είναι η πιο σημαντική. Το σπίτι του αποτελεί το πολυτιμότερο απόκτημά του, μαζί φυσικά με τις σχέσεις που «στεγάζονται» εκεί. Ακόμα και η καριέρα του έχει σαν βασικό σκοπό το να εξασφαλιστεί μια καλύτερη διαβίωση για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. Και προκειμένου να το πετύχει αυτό, δεν διστάζει να αναλάβει και τις πιο βαριές εργασιακές υποχρεώσεις. Μερικές φορές η αγάπη του για το σπίτι γίνεται σχεδόν κτητική, έτσι που να το θεωρεί αποκλειστικά δικό του «τσιφλίκι» και να έχει ο ίδιος τον πρώτο λόγο στη διαχείριση, αλλά και στη διαρρύθμισή του.

Αγαπά στο περιβάλλον του τα μπλε και πράσινα χρώματα που θυμίζουν θάλασσα, μια και το νερό είναι το στοιχείο του. Έχει επίσης αδυναμία στα ασημένια αντικείμενα (το ασήμι είναι το μέταλλο της Σελήνης, που κυβερνά το ζώδιό του) και λατρεύει τα πράγματα που του θυμίζουν τις οικογενειακές του ρίζες. Του αρέσουν και οι δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική. Απολαμβάνει και το τραπέζι, τόσο ως προς την προετοιμασία των φαγητών όσο και στο σερβίρισμά τους, που το θέλει να γίνεται με όλους τους τύπους. Ιδίως όταν δέχεται κόσμο, που είναι από τις αγαπημένες του περιστάσεις. Ο Καρκίνος παίρνει ζωή και αξία μέσα από την ικανότητά του να φτιάχνει και να διατηρεί ένα ελκυστικό οικιακό περιβάλλον.

ΛΕΩΝ

Παρά την αγάπη του στην καλοζωία, ο Λέων ενδιαφέρεται περισσότερο για την ποιότητα της ζωής μέσα στο σπίτι, παρά για το ίδιο το περιβάλλον. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το ζώδιο συνδέεται με την καρδιά και γίνεται ένας από τους πιο αφοσιωμένους γονείς του ζωδιακού. Η λιονταρίσια καρδιά χωράει πάντα… πολύ κόσμο και τα παιδιά που έχουν ένα γονιό Λέοντα είναι πραγματικά τυχερά, γιατί εκείνος θα κάνει τα πάντα ώστε να τους προσφέρει μια καλή ζωή. Μπορεί μάλιστα ακόμα και να τα κακομάθει. Για να είναι ένας Λέων ευτυχισμένος στο σπίτι του, θέλει να περιβάλλεται από ζεστά, φωτεινά χρώματα και κυρίως το κίτρινο ή το χρυσαφί. Αυτοί οι τόνοι, που συνδέονται και με τον κυβερνήτη του, τον Ήλιο, λειτουργούν θεραπευτικά επάνω του. Του αρέσουν επίσης και τα αντικείμενα από χρυσάφι, έστω και… σε απομίμηση. Οι διακοσμητικές του προτιμήσεις τείνουν προς την πολυτέλεια και τον εντυπωσιασμό.

Ο Λέων φέρνει ενθουσιασμό στην οικογενειακή ζωή, και του αρέσει να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική έκφραση όσων έχουν κάποιο ταλέντο. Είναι μεθοδικός και θέλει να υπάρχει οργάνωση, ιδίως ως προς τις ώρες των γευμάτων και την τάξη μέσα στο σπίτι. Ως προς τα θέματα της οικογενειακής συμβίωσης, ωστόσο, θα πρέπει να μάθει όχι μόνο να κερδίζει, αλλά και να χάνει στις μικρές καθημερινές διαφωνίες. Αυτό θα τον βοηθήσει να ωριμάσει σαν χαρακτήρας και να βρει μια καλύτερη ισορροπία μέσα στη ζωή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Οι άνθρωποι με πρακτικό πνεύμα είναι οι καλύτεροι στο να στήνουν και να συντηρούν ένα άνετο και σταθερό σπιτικό. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Παρθένος, που επίσης είναι αξιόπιστος, φιλόξενος και φιλικός. Με άλλα λόγια, φροντίζει ώστε αυτοί που μένουν μαζί του να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση, σε ό,τι περνά από το χέρι του, καθώς αναγνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους πάντες ένα ευτυχισμένο σπιτικό. Μόνο που μερικές φορές, από υπερβολικό ζήλο, φτάνει σε σημείο εξάντλησης. Κατά βάθος όμως, παρόλο που δείχνει καμιά φορά εύθραυστος, στην πραγματικότητα διαθέτει αρκετή πυγμή για να κουμαντάρει το σπίτι και την οικογένειά του. Έχει αποθέματα δύναμης και γνώσεων, όπως και αντοχή. Βέβαια, συχνά ενοχλείται από ασήμαντα πράγματα, κάτι που μπορεί να τον κάνει μεμψίμοιρο και γκρινιάρη, δημιουργώντας έναν μεταδοτικό εκνευρισμό στο περιβάλλον του. Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσει τη μανία του να δίνει σημασία στις μικρο-ατέλειες, αν δεν θέλει να δημιουργούνται άλυτα προβλήματα. Όταν χαλαρώνει και εξωτερικεύει την ευαίσθητη πλευρά του, η συμβίωση μαζί του γίνεται υπέροχη.

Το τυπικό σπίτι του Παρθένου είναι τακτικό και τέλεια εξοπλισμένο και επιπλωμένο. Το καθετί έχει τη θέση του. Προσέχει το σπιτικό του, το απολαμβάνει και θέλει να δημιουργεί ένα καλαίσθητο, ποιοτικό περιβάλλον. Το να έχει και συντηρεί ένα σπίτι, είναι για εκείνον ένα από τα στοιχεία μιας επιτυχημένης ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…