Τα βρετανικά πανεπιστήμια με τους περιζήτητους αποφοίτους!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Τα βρετανικά πανεπιστήμια με τους περιζήτητους αποφοίτους!	επενδυτικές τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, δικηγορικά γραφεία και εταιρείες συμβούλων κινούνται προς το Warwick University για να εντοπίσουν τα νέα στελέχη τους! Οι κυνηγοί ταλέντων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, κατευθύνονται ως μια δεύτερη και τρίτη επιλογή προς τα εξής πανεπιστήμια: το Nottingham και το Manchester. Η πλειοψηφία των 100 κορυφαίων εργοδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ως στόχο τους απόφοιτους σε 20 ή λιγότερα πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα μία στις πέντε επιχειρήσεις μειώνουν τη χρηματοδότηση για τα προγράμματα πρόσληψης αποφοίτων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για το έτος 2012-13, το Warwick University αποτέλεσε τον πρώτο στόχο των παραπάνω εργοδοτών, ενώ τέταρτο ήρθε στον κατάλογο το πανεπιστήμιο Cambridge και όγδοο το πανεπιστήμιο Oxford. Εντυπωσιακό κρίθηκε ότι το ακαδημαϊκό ίδρυμα St Andrews, καθώς δεν εμφανίστηκε στη λίστα των top 20 πανεπιστημίων. Οι επιχειρήσεις που ρωτήθηκαν από την έρευνα ισχυρίστηκαν ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα social media για την προώθηση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων τους. Ειδικότερα, το 71% δήλωσε ότι σχεδιάζει να δώσει έμφαση σε αυτή την προσέγγιση!

Τα βρετανικά πανεπιστήμια με τους περιζήτητους αποφοίτους!	Η έρευνα έδειξε ότι οι φοιτητές προσεγγίζονται από τις επιχειρήσεις για προσφορά εργασίας πιο νωρίς στο πανεπιστήμιο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ 42 από τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις αναφέρουν ότι είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν πρωτοετείς για θέσεις που άλλες χρονιές θα έδιναν σε τελειόφοιτους με αποτέλεσμα να καλύπτονται πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Η λίστα των 20 πανεπιστημίων-στόχων για το 2012-23:

1. Warwick, 2. Nottingham, 3. Manchester, 4. Cambridge, 5. Bristol, 6. Durham, 7. Oxford, 8. Birmingham, 9. Bath, 10. Leeds, 11. Sheffield, 12. Imperial College London, 13. Loughborough, 14. Edinburgh, 15. London School of Economics, 16. University College London, 17. Southampton, 18. Newcastle, 19. Strathclyde, 20. Exeter

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.