Τα θετικά του να είσαι Single απέναντι σε μια κοινωνία που φοβάται την μοναξιά

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Το να είσαι λοιπόν single, πρέπει να εξηγήσουμε πως δεν είναι κάτι κακό. Αντίθετα είναι ίσως μια από τις πιο παραγωγικές και απελευθερωτικές στιγμές σου. Φυσικά η κάθε στιγμή έχει τα δικά της θετικά, όμως εμείς σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στους ελεύθερους φίλους/ες μας!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά

Έχεις το χρόνο να τα βρεις με τον εαυτό σου

Διαβάζεις περισσότερο, ταξιδεύεις και βιώνεις τις εμπειρίες αρκετά διαφορετικά. Ακούς τον εαυτό σου χωρίς περισπασμούς και αναλογίζεσαι καλύτερα τις σκέψεις και τις επιλογές σου. Είναι μια στιγμή που ζεις χωρίς δεύτερες σκέψεις και κάνεις ό,τι σου έρχεται στο κεφάλι. Βιώνεις την ελευθερία αρκετά διαφορετικά και χωρίς ενοχές. Έτσι όταν επιλέξεις να κάνεις ξανά μια σχέση θα είσαι πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη.

Είσαι εντελώς ανεξάρτητη

Δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν, πράγμα αρκετά ανακουφιστικό. Είσαι ελεύθερη να πάρεις όποιες αποφάσεις θες, χωρίς να λογοδοτείς για τις συνέπειες. Μαθαίνεις να λύνεις τα προβλήματα σου μόνη σου και να φροντίζεις τις ανάγκες σου, χωρίς να περιμένεις τη βοήθεια κανενός.

Δίνεις προτεραιότητες σε άλλα πράγματα

Η σχέση σε απορροφά πολλές φορές και σε κάνει να απομακρύνεσαι από άλλα πράγματα που επιθυμείς εξίσου πολύ. Ο έρωτας σου παίρνει τα μυαλά, όπως και να το κάνουμε. Άρα το να είσαι single σου δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθείς και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και σε διαφορετικά πράγματα πιο εύκολα.

Γυμνάζεσαι περισσότερο

Ίσως λόγω του ελεύθερου χρόνου ή ακόμα και για εκτόνωση καταφέρνεις να γίνεσαι πιο αθλητική, φέρνοντας έτσι περισσότερη χαρά και ευεξία που αλλάζει τη διάθεση και το σώμα σου.

Το φαγητό

Είναι κάτι που δεν σε προβληματίζει. Τρως όποτε θες και ό,τι σου έρθει στο μυαλό. Δεν σκέφτεσαι από νωρίτερα κάτι, παρά μόνο όταν η πείνα σου χτυπήσει την πόρτα.

Δεν μιλάς

Μπορείς να σκέφτεσαι ό,τι θέλεις χωρίς να ακολουθεί η φράση, «τι σκέφτεσαι;». Μπορείς να έχεις όσα νεύρα θες, χωρίς να πρέπει να τα αναλύσεις σε κάποιον άλλον.

Και κάτι ακόμα!

Το να είσαι Single δείχνει πως δεν είσαι άνθρωπος που βολεύεται και δεν φοβάται την μοναξιά. Ξέρεις τι θέλεις και τι αξίζεις.

Γι’ αυτό μην επηρεάζεσαι από τις κοινωνικές ταμπέλες που υπάρχουν και φρόντισε να ζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου στο έπακρο. Μάθε πράγματα καινούρια, γνώρισε διαφορετικούς ανθρώπους, κάνε φίλους και μην βιάζεσαι για τίποτα. Όταν είναι η δική σου στιγμή, θα είσαι άνετη και χωρίς ανασφάλειες να χαρείς το νέο ξεκίνημα.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.