Τα πολλαπλά οφέλη του σεξ στην υγεία

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι ιατρικά τεκμηριωμένο ότι, πέρα από τις στιγμές ευχαρίστησης, η ενεργή σεξουαλική ζωή προσφέρει και σωματικά και ψυχικά οφέλη, συμβάλλοντας στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η συνιστώμενη «δόση» σεξ για να δούμε τα επιθυμητά οφέλη στην υγεία είναι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Απομακρύνει το άγχος

Το σεξ βοηθά τους ανθρώπους να αποβάλουν το υπερβολικό άγχος, καθώς απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που συμβάλλουν στην επίτευξη της χαλάρωσης και της ηρεμίας. Παράλληλα, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες.

Συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το σεξ κάνει καλό όπως και οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής άσκησης, αφού αυξάνει τους παλμούς και γυμνάζει την καρδιά. Πιο συγκεκριμένα, αντιστοιχεί σε ένα ανεβοκατέβασμα της σκάλας.

Είναι φυσικό παυσίπονο

Οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη, οι νευροδιαβιβαστές που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, αποτελούν τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο και να καταπολεμήσουν τη δυσφορία.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, οι φοιτητές που είχαν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου αντισώματος, που είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα ήταν 30% υψηλότερα από ό,τι σε εκείνους που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές

Καίει θερμίδες

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, το σεξ διάρκειας 30 λεπτών κάνει τους άντρες να καίνε περίπου 4,2 θερμίδες και τις γυναίκες 3,1 θερμίδες ανά λεπτό.

Κάνει πιο λαμπερό το δέρμα

Ο ιδρώτας που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ανοίγει τους πόρους του δέρματος και αναζωογονεί την επιδερμίδα, μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

Προστατεύει από τη στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες που κάνουν σπάνια σεξ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία από τους άντρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι το πέος είναι μυς, η συχνή εξάσκησή του συμβάλλει στη διατήρηση της ισχύος του με τον ίδιο τρόπο που η γυμναστική συντελεί στη διατήρηση της σωματικής δύναμης.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης, οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον είκοσι μία φορές τον μήνα είχαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι η συχνή εκσπερμάτιση απομακρύνει δυνητικά επιβλαβείς ουσίες από τον προστάτη, οι οποίες είναι δυνατό να συμβάλουν στον σχηματισμό καρκινικών όγκων.

Μειώνει την εμφάνιση ακράτειας στις γυναίκες

Οι συχνές κολπικές συσπάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ δυναμώνουν τους μύες της περιοχής, Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει ακράτεια μια γυναίκα λόγω της χαλάρωσης των πυελικών μυών, που προκαλείται με το πέρασμα της ηλικίας.

Πηγή: valueforlife.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…