Τα πλεονεκτήματα του να είσαι single

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Το να είσαι single έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Εμείς θα εστιάσουμε στα πρώτα. Στα οφέλη δηλαδή εκείνα που έχεις, όταν δεν είσαι σε σχέση.

Μπορείς να φλερτάρεις άφοβα

Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μπορεί να φλερτάρει είτε είναι σε σχέση, είτε όχι. Ωστόσο όταν είσαι ελεύθερος, μπορείς να φλερτάρεις γυναίκες, όπου και όποτε θες, έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο. Δίχως ηθικές αναστολές. Ως εκ τούτου, μπορείς να κανονίζεις και όσα ραντεβού επιθυμείς.

Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Σκέψου πόσο χρόνο περνάνε οι περισσότεροι που έχουν σχέση μιλώντας στο τηλέφωνο ή στέλνοντας μηνύματα με τη σύντροφό τους. Εσύ ως single έχεις δικό σου όλο αυτό το χρόνο να τον αξιοποιήσεις παραγωγικά για τον εαυτό σου.

Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να εισάγεις νέα χόμπι στη ζωή σου που σε κάνουν χαρούμενο.

Μπορείς να εστιάσεις περισσότερο στην καριέρα σου

Δεν δίνεις «λογαριασμό» για το που είσαι και τι κάνεις

Μπορείς να πας όπου θες και να κάνεις ότι θες χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν.

Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχα

Μπορείς να ξυπνάς όποτε θες και να πέφτεις για ύπνο όποτε θες. Καμιά κλήση –της- δεν πρόκειται να σου χαλάσει τον ύπνο, άνευ απροόπτων.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι single

Έχεις την ευκαιρία να αποταμιεύσεις χρήματα

Το να είσαι σε σχέση- λίγο ή πολύ- συνεπάγεται ότι θα έχεις και περισσότερα έξοδα από το να είσαι single. Ιδού λοιπόν η χρυσή ευκαιρία σου να μαζέψεις λεφτά για να αξιοποιήσεις στο μέλλον σε κάτι που πραγματικά θα λαχταρούσες.

Για παράδειγμα, για να πας ένα ταξίδι σε μια πόλη του εξωτερικού που ήθελες από μικρός…

Έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τον εαυτό σου

Όταν είσαι ελεύθερος, μην πάψεις να προσέχεις τον εαυτό σου. Γιατί είναι αλήθεια ότι αρκετοί άνθρωποι φροντίζουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται κυρίως όταν είναι σε σχέση. Και ως ελεύθεροι «χαλαρώνουν», αρχίζουν να παίρνουν κιλά και να κάνουν κακή διατροφή.

Ως single μην ξεχνάς να αυτοβελτιώνεσαι καθημερινά. Τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Είναι κάτι που «οφείλεις» στον εαυτό σου.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να αξιοποιείς τον ελεύθερo χρόνο σου

______________________

Ευκαιρία να ταξιδέψεις μόνος στο εξωτερικό

Πιθανόν το να ταξιδέψεις μόνος να είναι σχεδόν… αδύνατο όταν είσαι σε σχέση για ευνόητους λόγους. Ωστόσο όντας single είναι κάτι που μπορείς άνετα να το κάνεις. Εάν φυσικά θα σου άρεσε. Για κάποιους πάντως είναι κάτι το μαγευτικό, καθώς τους ανανεώνει ψυχοπνευματικά…

Δεν θα υπάρχουν μαλλιά παντού στο σπίτι

Δεν θα χρειάζεται να μαζεύεις… τούφες από μαλλιά γυναίκας στο σπίτι σου. Στον καναπέ, στο μπάνιο, στην κουζίνα ή στο κρεβάτι σου.

Κλείνοντας

Φυσικά το να είσαι single έχει και μειονεκτήματα. Ωστόσο σημασία έχει να ζει κανείς όπως του αρέσει. Εάν π.χ. είσαι «σχεσάκιας» τότε το να είσαι single για αρκετό καιρό ίσως να είναι « μαρτύριο» για σένα.

Αντίστοιχα, εάν δεν σου αρέσει να είσαι σε σχέση, τότε το να είσαι single είναι το «κομμάτι» σου…

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…