Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει στην καριέρα της μια 20χρονη

Συντάκτης: Δήμητρα Αγραπίδη

Πολλοί είναι οι νέοι που χρειάζονται χρήματα ή έστω προτιμούν να μην επιβαρύνουν με περαιτέρω έξοδα τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να έχουν μπει ενεργά στον χώρο εργασίας. Κυλούν όμως όλα τόσο ομαλά για τις νέες εργαζόμενες ή μήπως πέφτουν σε παγίδες λόγω πρώτης εργασίας αλλά και ηλικίας; Ας δούμε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει μία 20χρονη στην καριέρα της.

#1 Δεν ζητάει όσα χρήματα επιθυμεί
Ίσως και το συχνότερο λάθος! Από την στιγμή που αναλαμβάνετε μία δουλειά, την οποία κάποιος άλλος θα μπορούσε να πληρώνεται παραπάνω, γιατί να μην μπείτε στην διαδικασία να διεκδικήσετε εκείνα που επιθυμείτε;  Πιστέψτε στον εαυτό σας, στις δυνατότητες και τις ικανότητές σας και δείξτε πόσο αξίζετε να πάρετε αυτή τη δουλειά. Ζητήστε ανάλογα χρήματα με αυτό που σας ζητείται να κάνετε και δεν θα χάσετε!

#2 Δεν ρωτάει πιθανές απορίες
Από την στιγμή που είστε καινούργιες στη δουλειά, είναι φυσικό να μην γνωρίζετε πολλά πράγματα. Όμως για να τα μάθετε, πρέπει να ρωτήσετε. Αν πάλι ρωτήσατε και δεν καταλάβατε ή θέλετε μία διευκρίνιση για κάτι, δεν είναι ντροπή να ρωτήσετε και δεύτερη φορά ή και τρίτη. Είναι ο μοναδικός τρόπος να είστε επαγγελματίες και να αποφύγετε τυχόν τραγικά λάθη. So keep it in mind!

#3 Δεν απολαμβάνει τις διακοπές
Πήρατε λοιπόν το ρεπό σας και πάτε 4 μέρες διακοπές, η δουλειά όμως δεν σταματάει να σας απασχολεί. Είναι απόλυτα φυσιολογικό από την στιγμή που έχετε πάρει άδεια, να έχετε το δικαίωμα να μην απαντήσετε σε e-mail και σε τηλέφωνα. Ωστόσο, φυσικά και σε επείγοντα ζητήματα μπορείτε να προσπαθήσετε να βοηθήσετε με κάθε δυνατό τρόπο εκείνη την στιγμή.

#4 Δεν αφήνει μία δουλειά από την οποία είναι δυσαρεστημένη
Είναι αδύνατον να μείνετε σε μία δουλειά χωρίς να σας αρέσει, μόνο για τα χρήματα. Είναι τόσο απλό: ό,τι δεν μας αρέσει, δεν μπορούμε να το κάνουμε και σωστά. Γι’ αυτό το λόγο, βρείτε μία δουλειά που να ταιριάζει σε σας και στον χαρακτήρα σας, ώστε να περνάτε όσο το δυνατόν πιο όμορφα στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Σύμφωνα με όλα αυτά πριν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά σκεφτείτε πρώτα σας αν σας ταιριάζει, αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο φόρτο της εργασίας, αν είναι δυνατόν να είστε συνεπείς στο ωράριο, αν μπορείτε να εργασθείτε ομαδικά, αλλά και αν καλύπτει τις ανάγκες σας.

Αν όλες αυτές οι απαντήσεις είναι «ΝΑΙ» μην περιμένετε άλλο, στείλτε το βιογραφικό σας εκεί που θεωρείτε ότι σας ανήκει μία θέση και ίσως κάτι όμορφο να ξεκινάει για εσάς!

Συντάκτης: Δήμητρα Αγραπίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.