Τα πιο περίεργα trends στην ιστορία της μόδας

Συντάκτης: Σταυρούλα Μαυροπούλη

Τάσεις στη μόδα έρχονται και φεύγουν συνέχεια… ανά εποχή, ανά δεκαετίες. Κάποιες από αυτές επανέρχονται σε διάφορες παραλλαγές τους και κάποιες άλλες ευχόμαστε να θαφτούν βαθειά κάπου, στην ιστορία της μόδας. Ας δούμε όμως κάποιες από τις πιο περίεργες.

  1. Τοξικά Χτενάκια

Πηγαίνοντας πιαστώ στην αρχαία Ρώμη, πολλοί Ρωμαίοι αριστοκράτες, χρησιμοποιούσαν χτενάκια από μόλυβδο τα οποία τα βουτούσαν σε ξύδι και χτένιζαν τα γκριζαρισμένα τους μαλλιά, για να φαίνονται πιο σκούρα. Ο συνδυασμός όμως, αυτών των δυο συστατικών ήταν δηλητηριώδης, γι’ αυτό πολλοί από αυτούς πέθαιναν.

  1. Μαύρα Δόντια 

Κάποιους αιώνες αργότερα, γύρω στον 16ο αιώνα, οι αριστοκράτες άφηναν τα δόντια τους να μαυρίζουν ως επίδειξη πλούτου. Απολάμβαναν διάφορα γλυκά και άλλα φαγητά, τα ποια κατέστρεφαν τα δόντια τους και είχαν πρόσβαση σε αυτά, λόγω της καλής οικονομικής τους κατάστασης.

  1. Κωνικά Σουτιέν (Bullet Bra)

Πρωτοεμφανίστηκαν το 1941 από την εταιρία Perma-Lift και επικράτησαν τις δεκαετίες 40’-50’. Ήταν κωνικά σουτιέν που υπόσχονταν άνεση και στήριξη. Έγιναν γνωστά από διάφορες αστέρες του Hollywood, με αποτέλεσμα να βρουν τη θέση τους στις ντουλάπες των περισσότερων νέων γυναικών της εποχής εκείνης.

  1. Δαχτυλίδια Διάθεσης

Στα τέλη της δεκαετίας του 60’ ο Marvin Wernick εφηύρε τα δαχτυλίδια διάθεσης, τα οποία γύρω στο 1975 ο Joshua Reynolds τα έκανε ευρέως γνωστά. Ήταν φτιαγμένα από θερμοχρωμικό υγρό και όταν τα φορούσαν, το δαχτυλίδι θερμαίνονταν και άλλαζε χρώμα. Το κάθε χρώμα αντιστοιχούσε σε κάποια διάθεση.

Μέσα στα χρόνια λοιπόν, διάφορες τάσεις άφησαν το στίγμα τους, κάποιες επικίνδυνες και κάποιες απλά περίεργες. Σίγουρα όμως μας έκαναν να μη μπορούμε να τις ξεχάσουμε, και ποιος ξέρει… ίσως ξανασυναντήσουμε κάποιες από αυτές.

Συντάκτης: Σταυρούλα Μαυροπούλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.