Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη

Χόμπι. Μια διαδικασία που μόνο τέρψη μπορεί να μας φέρει! Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό τρόπο για να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο. Κάποιοι επιλέγουν σαν χόμπι κάτι πιο χαλαρό, όπως βόλτες με φίλους, και άλλοι κάτι πιο ψυχαγωγικό, για παράδειγμα την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να περνά ευχάριστα και εποικοδομητικά την ώρα του και φυσικά να ξεπερνά στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τις υποχρεώσεις του και την εργασία του. Η καραντίνα μας έφερε πιο κοντά σε αυτή την ασχολία με τα πολλά πρόσωπα, που λέγεται χόμπι. Η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση πήραν τη θέση των δια ζώσης υποχρεώσεών μας, αφήνοντάς μας περισσότερο χρόνο ελεύθερο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι έκλεισαν τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών τους και ξεκίνησαν να ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους μέσα από νέα χόμπι που απέκτησαν. Ποια είναι όμως αυτά τα τόσο αλλόκοτα χόμπι που μπορούμε να συναντήσουμε σε όλη την υφήλιο;   

Συλλογή vintage ρούχων 

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι προτιμούν τη vintage εποχή και λατρεύουν παράλληλα τη μόδα. Για αυτό το λόγο κρατάνε στις ντουλάπες τους ρούχα από εκείνη την εποχή, τα οποία φυλάσσουν και με πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν τα φοράνε παρά μόνο τα θαυμάζουν και επιδιώκουν να αποκτήσουν κάθε φορά ακόμα πιο πολλά. 

Συλλογή γραμματόσημων

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Πολλοί συνάνθρωποί μας ανά τον κόσμο κρατούν γραμματόσημα από τις πιο παλιές εποχές μέχρι και σήμερα. Είναι μια ασχολία που αρέσει σε αρκετό κόσμο και είναι εξίσου δημιουργική με την προηγούμενη. Η συλλογή γραμματόσημων μπορεί να δείξει την αλλαγή των κοινωνιών στο πέρασμα του χρόνου και να δώσει πληροφορίες για την κουλτούρα, την πολιτική, τον πολιτισμό και γενικά την νοοτροπία των λαών.

Μοντελισμός με σπίρτα 

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Πολύς κόσμος έχει πλέον πράξει σωστά κόβοντας το κάπνισμα με τη βοήθεια των σημάνσεων των επιπτώσεων του καπνίσματος. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι μια σειρά από κουτάκια γεμάτα σπίρτα έχουν μείνει στην άκρη του γραφείου τους. Κάποιοι εφευρετικοί τύποι ανθρώπων αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν με σκοπό να δημιουργήσουν ολόκληρες κατασκευές μέσα από αυτά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατάφεραν να φτιάξουν τον πύργο του Άιφελ ή τον Τιτανικό!

Ταρίχευση

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Σε μια προσπάθεια να ξανά ζωντανέψουν τα κατοικίδια τους, ορισμένοι ακολούθησαν το δρόμο της ταρίχευσης των ζώων. Αυτό τους οδήγησε σε ένα εντελώς ασυνήθιστο, αλλά υπαρκτό χόμπι, αυτό της ταρίχευσης. Κάποιοι τα κρατούν όλα μέσα σε ένα δωμάτιο έτσι ώστε να θυμούνται πάντα τα αγαπημένα τους ζωάκια. 

Φίδια και αράχνες

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Όσοι αγαπούν τα πιο… επικίνδυνα πράγματα συνηθίζουν να συλλέγουν μέσα σε κλουβιά αράχνες και φίδια! Ένα χόμπι που σίγουρα πολλοί από εμάς δεν θα επέλεγαν, ωστόσο είναι εξαιρετικά αγαπητό σε όσους λατρεύουν την άγρια πανίδα και ειδικότερα αυτά τα ζώα. 

Συλλογή νομισμάτων

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Η συλλογή νομισμάτων είναι γνωστή από τα παλαιότερα χρόνια. Τα νομίσματα κρατούν για πολλούς έντονες αναμνήσεις μια περασμένης εποχής, αλλά επίσης και έναν τρόπο να μαθαίνουν πληροφορίες από το παρελθόν τους. Συλλέγουν νομίσματα από το παρελθόν διαφόρων εθνών μαθαίνοντας παράλληλα και την ιστορία τους! 

Τροπικά ψάρια

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Για εκείνους που αγαπούν τον βυθό και το κολύμπι, η συλλογή τροπικών ψαριών μπορεί να γίνει η αγαπημένη του ασχολία! Κρατώντας ένα μικρό κομμάτι του βυθού στο σπίτι τους νιώθουν να υπάρχουν μέσα σε εκείνον. Τα παρατηρούν και προσπαθούν κάθε φορά να συλλέγουν ακόμα περισσότερα ασυνήθιστα στους πολλούς, ψάρια. 

Μουσικό όργανο

Τα πιο περίεργα χόμπι ανά τον κόσμο

Οι λάτρεις της μουσικής φυσικά αγαπούν αυτό το χόμπι. Μουσικά όργανα όπως το ακορντεόν και η άρπα, που δεν τα συναντούμε συχνά είναι για εκείνους το ιδανικό χόμπι. Λατρεύουν να μαθαίνουν κατά κύριο λόγο ακουστική μουσική και να περνούν την ώρα τους ανακαλύπτοντας τον κόσμο της μουσικής! 

Αυτά ήταν λοιπόν μερικά από τα πιο ασυνήθιστα χόμπι ανά τον κόσμο. Είναι όμορφο κανείς να ανακαλύπτει όσα αγαπά και κατ’ επέκταση και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από τον μαγικό κόσμο των χόμπι! Σίγουρα κάθε ένας μας είναι διαφορετικός, μα όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί με το δικό μας μοναδικό τρόπο! 

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.