Τα πιο ωραία λιμάνια στον κόσμο

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Όλοι μας κάποια στιγμή θέλουμε να βρούμε αυτό που λέμε “το λιμάνι μας”, σωστά; Μιας που το αναφέραμε λοιπόν, προς το παρόν ας ρίξουμε μια ματιά στα ωραιότερα λιμάνια του κόσμου και μετά βρίσκουμε και το δικό μας…

Νάπολη

Μια απο τις καλύτερες θέες σε περιμένουν, όταν το πλοίο πλησιάζει προς το λιμάνι. Αυτό που το κάνει να βρίσκεται στη λίστα, δεν είναι στην ουσία το ίδιο το λιμάνι, αλλά η θέα απο αυτό. Μάλιστα, φτάνοντας στο λιμάνι οι επισκέπτες διακρίνουν τον επιβλητικό Βεζούβιο, ενώ όταν κατέβουν απο το πλοίο πολύ εύκολα μπορούν να οδηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης. Το λιμάνι είναι επίσης ένα απο τα πιο σημαντικά εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης.

Βαρκελώνη

Πρόκειται για το πιο σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου, αφού σε αυτό πραγματοποιείται τεράστια κίνηση εμπορευμάτων αλλά και όχι μόνο. Γύρω του βλέπεις όλα τα στοιχεία της Βαρκελώνης. Ουρανοξύστες, βουνά, παραλίες και παλιά κτίρια.

Πορτοφίνο

Η ομορφιά του λιμανιού αυτού, είναι διαφορετική απο τα υπόλοιπα. Μπορεί να μην είναι κοσμοπολίτικο, να μην γεμίζει κρουαζιερόπλοια και εμπορικά πλοία, να μην έχει καταπληκτική θέα στην πόλη, αλλά απο μόνο του είναι ίσως το πιο γραφικό λιμάνι. Βρίσκεται σε ένα χωριό, κοντά στη Γένοβα με πράσινο, όμορφα χρωματιστά σπίτια, αλλά και πολυτέλεια.

Ντουμπρόβνικ

Κάτι απο άλλη εποχή μας θυμίζει αυτό το λιμάνι, όπως και η πόλη του. Φτάνοντας προς αυτό, βλέπεις απο μακριά το οχυρό που το περιβάλλει, επιβλητικό και περιποιημένο σε όλο το μήκος του. Δεν θυμίζει σε τίποτα, ένα απλό λιμάνι όπως όλα τα άλλα.

Βενετία

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει απο τη λίστα το λιμάνι της Βενετίας. Μέσα στην εκπληκτική θέα από το πλοίο που έρχεται όλο και πιο κοντά στο λιμάνι, συγκαταλέγονται τα θαυμαστά κανάλια της Βενετίας, η πλατεία του Αγίου Μάρκου και πολλά άλλα αξιοθέατα. Να πούμε βέβαια οτι δυστυχώς το πλοίο δεν δένει στο καλύτερο μέρος, όμως το γεγονός αυτό δεν στερεί σε καμία περίπτωση τη θέα.

Μάλτα

Η πανέμορφη, μεσαιωνική πόλη της Βαλέτας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα πανέμορφο λιμάνι. Με το που πλησιάζει το πλοίο σε αυτό, ξαφνικά αισθάνεσαι οτι ο χρόνος γυρίζει πίσω, στην εποχή των Ιπποτών.

Σαντορίνη

Δεν θέλουμε να περιαυτολογήσουμε, αλλά το λιμάνι στο Αμμούδι της Σαντορίνης είναι ένα απο τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα λιμάνια. Η ομορφιά του φυσικά έγκειται στα ηφαιστειογενή, κόκκινα βράχια που το περιβάλλουν, σε συνδυασμό με τα λευκά σπιτάκια που ξεπηδούν μέσα απο αυτά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός οτι πρόκειται για το πιο πολυφωτογραφημένο νησί της Ελλάδας.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.