Τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα του κόσμου

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Τα εθνικά πάρκα είναι φυσικά πανέμορφα. Τα περισσότερα  από αυτά ανακηρύχθηκαν εθνικά πάρκα ώστε να προστατευτεί η άγρια ομορφιά τους, που τα κάνει  τόσο φανταστικά. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των πιο όμορφων εθνικών πάρκων.

Snowdonia, Ουαλία

Το εθνικό πάρκο Snowdonia βρίσκεται στο όρος Snowdon. Το βουνό έχει ύψος  3560 πόδια και είναι  τόσο γραφικό,  όσο και ήρεμο. Λίμνες και ποτάμια βρίσκονται  εν μέσω δέντρων και βραχωδών επιχωματώσεων κάνοντας το πάρκο το τέλειο μέρος να εξασκηθεί κάποιος στη φωτογραφία. Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης παλαιά κτίρια συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κάστρων μέσα στα όρια του πάρκου.

Grand Canyon, ΗΠΑ

Το Grant Canyon είναι ένα από τα Φυσικά θαύματα  του κόσμου  και επίσης έχει  χαρακτηριστεί ως σημείο – αξιοθέατο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Εκτείνεται σε περισσότερα από 1.200 .000 στρέμματα  στην Αριζόνα.

Εθνικό πάρκο Kruger, Νότια Αφρική

Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο, το Kruger καλύπτει εκατομμύρια στρέμματα γης. Φιλοξενεί έναν απίστευτο αριθμό από αφρικανικά είδη, όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και πολλά άλλα ζώα.

Deosai Pakistan 

Το εθνικό πάρκο Deosai είναι  ευρέως γνωστό για τα εντυπωσιακά του λουλούδια. Κάθε άνοιξη χιλιάδες διαφορετικοί τύποι  λουλουδιών ανθίζουν. Σχηματίζουν ένα ζωντανό χαλί με χρώματα  που προσελκύει μια ακόμα  μεγαλύτερη ποικιλία από πεταλούδες. Το πάρκο σίγουρα αξίζει  να το δεις την άνοιξη.

Εθνικό πάρκο Kakadu Αυστραλία

Η αυστραλιανή κυβέρνηση και οι Αβορίγινες συνεργάστηκαν για να διαχειριστούν το εθνικό πάρκο kakadu. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η απίστευτη θέα προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι η τέχνη της ζωγραφικής σε βράχο των Αβορίγινων που βρίσκονται στην περιοχή. Είναι επίσης σπίτι για συγκεκριμένα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένου του κροκοδείλου που ζει σε αλατισμένο νερό.

Hortobagy, Ουγγαρία

Τοεθνικό πάρκο  hortobagy  ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο  στην Ουγγαρία  και κατοχυρώθηκε ως εθνικό πάρκο  το 1973. Το 1999 ανακηρύχθηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Plitvice, Κροατία

Αν κατευθυνθείτε στην ενδοχώρα της Κροατίας θα βρείτε το εθνικό πάρκο Plitvice. Είναι μια περιοχή  με ορεινό έδαφος, ιδανική για πεζοπορία και έχει ένα μεγάλο αριθμό από λίμνες και ρυάκια.

Εθνικό πάρκο Iguazu, Αργεντινή και Βραζιλία

Το εθνικό πάρκο Iguazu διασχίζει την Αργεντινή και το εσωτερικό της Βραζιλίας . Προστατεύει το υποτροπικό δάσος εδώ, όσο και τους καταρράκτες  Iguazu. Οι καταρράκτες  είναι μέρος από εκατοντάδες  μικρότερους γύρω από ένα καμπύλο βράχο.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr