Τα πιο φθηνά και καλής ποιότητας Laptops του 2018

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χιλιάδες ευρώ για να αγοράσεις έναν πολύ καλό υπολογιστή για καθημερινή χρήση. Πιο κάτω θα βρεις ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να πετύχεις την τέλεια ισορροπία τιμής και χαρακτηριστικών σε ένα οικονομικό laptop.

Έχουν περάσει πια οι μέρες όπου ένα αξιοπρεπές laptop θα σου κόστιζε τουλάχιστον 1.000 ευρώ. Σε αυτήν την αγορά, οι κατασκευαστές εφευρίσκουν καινούριους τρόπους για να υπερισχύουν ο ένας έναντι του άλλου, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικής μείωσης των τιμών. Τώρα βλέπουμε φορητούς υπολογιστές με Windows 10, πλήρους μεγέθους και εξαιρετικά λεπτούς και ελαφρείς, με επεξεργαστές που είναι αρκετά ισχυροί για χρήση στο σπίτι, στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας, καθώς και ολοκληρωμένα Chromebooks και υβριδικά συστήματα που σας δίνουν τη λειτουργικότητα των φορητών υπολογιστών και των tablet σε μια συσκευή.

Στοιχεία και Χαρακτηριστικά

Σήμερα, θα πρέπει να κάνετε λιγότερους συμβιβασμούς με τα οικονομικά laptop, σε σχέση με ότι κάνατε στο παρελθόν. Οι επεξεργαστές Atom και Celeron της Intel, έχουν εξελιχθεί στο σημείο που μπορούν να υποστηρίξουν το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησης στο Internet και τις βασικές ανάγκες παραγωγικότητας χωρίς να είναι υπερβολικά αργοί. Οι νεώτερες ενσωματωμένες μονάδες GPU, μπορούν να διατηρήσουν τις δικές τους σε παιχνίδια Flash, που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης και ακόμη και σε μερικά παιχνίδια στο διαδίκτυο, όπως το World of Warcraft, αλλά η ικανοποίηση των υψηλότερων απαιτήσεων των τίτλων ΑΑΑ απαιτεί ακόμη μια διακριτή GPU που δεν θα βρείτε σε αυτό το εύρος τιμών. Εάν τα χρήματα δεν αποτελούν εμπόδιο, ελέγξτε τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών.

Η μνήμη RAM είναι σχετικά φθηνή τώρα, έτσι θα διαπιστώσετε ότι πολλοί οικονομικοί  φορητοί υπολογιστές θα έχουν μνήμη 4GB DDR3 (αν και μπορεί να καλύπτεστε με λιγότερα).

Όσον αφορά τις μπαταρίες, ένας ιδανικός οικονομικός φορητός υπολογιστής, έχει ένα με έξι κελιά ή περισσότερα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για ένα φτηνό φορητό υπολογιστή είναι τουλάχιστον πέντε ώρες, και αυτές τις μέρες πολλοί μπορούν να διαρκέσουν αρκετά περισσότερο.

Όσον αφορά στην αποθήκευση, πολλά φτηνά συστήματα προσφέρουν χώρο έως 500GB στο σκληρό δίσκο. Αν δε μπορείτε να διαθέσετε πολλά χρήματα, μην αποθαρρύνεστε. Υπάρχουν υπολογιστές με πολύ καλές επιδόσεις για να διαχειριστείτε τα καθημερινά σας καθήκοντα, χωρίς ελαττώματα και χωρίς να είναι ακριβοί.

Δείτε κάποιες προτάσεις από την έρευνα που κάναμε, φορητών υπολογιστών με τις καλύτερες επιδόσεις.

Δείτε τη λίστα των laptop στην επόμενη σελίδα…

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr