Τα πιο αστεία παγκόσμια ρεκόρ

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Από τα πιο μακριά νύχια στις μακρύτερες βλεφαρίδες. Άνθρωποι ανά τον κόσμο σπάνε τα ρεκόρ στα πιο αστεία, τρελά και παράξενα πράγματα που έχετε δει. Ομαδικά ή ατομικά, αυτά τα ρεκόρ είναι ίσως από τα πιο αξιοπερίεργα που έχουν δημιουργηθεί. Εσείς τα γνωρίζετε;

 1. Κουβαλώντας Μπύρες

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Γερμανός μπαρίστας Oliver Struempfel κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, κουβαλώντας 27 μπύρες σε απόσταση 40 μέτρων.

 1. Η μεγαλύτερη μπάλα της ντίσκο

Το 2014 στο φεστιβάλ Isle of White, γνωρίσαμε την μπάλα της ντίσκο που έσπασε το ρεκόρ, αφού είχε διάμετρο 10,33 μέτρα.

 1. Η μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο

Ο κωμικός Nick Stoelberlqui έχει την μακρύτερη γλώσσα, αφού αυτή φτάνει στα 10,1 εκατοστά.

 1. Σπάσιμο μήλων σε ένα λεπτό με την χρήση των δικέφαλων

Πιο συγκεκριμένα, η Linsey Lindberg είναι γνωστή για τα δυνατά χέρια της. Στις 26 Ιουνίου 2013 στην περιοχή του Λος Αντζελες, κατάφερε να σπάσει οκτώ μήλα σε ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας τους δικεφάλους της.

 1. Η μεγαλύτερη ηλεκτρική κιθάρα στον κόσμο

Ο Scott Rippetoe έφτιαξε την μεγαλύτερη ηλεκτρική κιθάρα. Έχει ύψος 13 μέτρα, 5 μέτρα πλάτος και ζυγίζει 900 κιλά. Παρά το μέγεθός της, είναι πλήρως λειτουργική.

 1. Τα μακρύτερα νύχια στον κόσμο

Αγγίζουν τα 7,30 μέτρα. Η Christine Walton έχει να κόψει τα νύχια της από το 1990. Κρατάει το συγκεκριμένο ρεκόρ από το 2011 και όπως δηλώνει, τα νύχια δεν την περιορίζουν και έτσι μπορεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

 1. Η μεγαλύτερη πίτσα

Στην Καλιφόρνια στις 10 Ιουνίου του 2017, εθελοντές κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι Ιταλοί της Νάπολης για 182 μέτρα. Ειδικότερα, έφτιαξαν μία πίτσα που είχε μήκος 2,3 χιλιόμετρα.

 1. Τέντωμα δέρματος

Ο Gary Turner από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα που έχει να τεντώνει το δέρμα του μέχρι και έξι ίντσες, δηλαδή περίπου 15,24 εκατοστά.

 1. Η γηραιότερη γυμνάστρια

Η Johanna Quaas είναι 86 και διαγωνίζεται ακόμα.

 1. Άνοιγμα αναψυκτικών από παπαγάλο

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να σπάνε οι ίδιοι τα ρεκόρ, κάποιοι άλλοι επιλέγουν να βάζουν τα κατοικίδιά τους να το κάνουν. Στις 12 Ιουνίου 2012, ο παπαγάλος Zac Macaw, άνοιξε 35 μπουκαλάκια από αναψυκτικά σε ένα λεπτό, κατακτώντας έτσι ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

 1. Το φιλί με τη μεγαλύτερη διάρκεια

Ο Ekkachai και η Laksana Tiranarat στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που διεξήχθη, κέρδισαν το πρώτο βραβείο, καθώς και το χρηματικό έπαθλο. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο τους κατόρθωμα, έσπασαν το ρεκόρ Guinness, αφού φιλιόντουσαν για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

 1. Οι μακρύτερες βλεφαρίδες

Η You Jianxia, μία 49-χρονή γυναίκα στην Κινά, ζούσε μία φυσιολογική ζωή, μέχρι το 2013 όπου παρατήρησε της βλεφαρίδες της να μακραίνουν με έναν ανεξήγητα γρήγορο τρόπο. Το 2016, μέτρησαν το μέγεθος των βλεφαρίδων της και διαπίστωσαν ότι το αριστερό πάνω βλέφαρο άγγιζε τα 12,40 εκατοστά. Έτσι, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και μπήκε στην λίστα με τα πιο παράξενα και αστεία ρεκόρ.

Αστεία, μερικές φορές γελοία, σίγουρα μερικά από αυτά τα ρεκόρ μας κάνουν να χαμογελάμε μόνο που τα βλέπουμε. Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο;

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.