Τα πάντα γύρω από το επαγγελματικό νυφικό μακιγιάζ…

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Ο γάμος είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας! Πρέπει να είστε η πιο όμορφη γυναίκα της ημέρας και να «κλέψετε» τις εντυπώσεις… για αυτό, καλό είναι να δοκιμάσετε την πρόταση του επαγγελματικού νυφικού μακιγιάζ. Πολλές γυναίκες σκέφτονται το κόστος της υπηρεσίας, ενώ άλλες θεωρούν οτι αξίζει να «επενδύσει» κανείς στην πρόταση ενός επαγγελματία, αφού προσφέρει σιγουριά και όχι άγχος. Η επιλογή είναι στο χέρι σας…

Τα πάντα γύρω από το επαγγελματικό νυφικό μακιγιάζ...Γιατί να επιλέξετε επαγγελματία μακιγιέζ για το γάμο σας;

  • Ο γάμος αποτελεί μια στιγμή της ζωής σας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας. Άρα θέλετε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, πράγμα που μπορεί να σας εξασφαλίσει μόνο ένας επαγγελματίας. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν τα σωστά χρώματα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Π.χ. Αν μια κοπέλα έχει μπλε μάτια, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μπλε σκιά, γιατί δεν θα δημιουργηθεί αντίθεση.
  • Το νυφικό μακιγιάζ είναι τρία μακιγιάζ σε ένα: Το μακιγιάζ της φωτογραφίας, του βίντεο και της ιδιότητας της νύφης. Με άλλα λόγια, η νύφη πρέπει να βαφτεί ανάλογα με την περίσταση, δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πάρα πολύ make up όπως στην τηλεόραση, αλλά δεν μπορεί να είναι και τελείως απλή.
  • Πρόκειται για δύσκολο μακιγιάζ, καθώς πρέπει να ενωθούν τρια μακιγιάζ σε ένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα. Στο μακιγιάζ φωτογραφίας μπορούν να γίνουν κοψίματα, δηλαδή φωτοσκιάσεις π.χ. σε ένα οβάλ πρόσωπο μπορούν να δημιουργηθούν γωνίες. Αντίθετα, στο μακιγιάζ της τηλεόρασης, η μακιγιέζ χρησιμοποιεί περισσότερο make-up λόγω του φωτισμού. Το μακιγιάζ της νύφης πρέπει να φαίνεται φυσικό, αφού ο κόσμος θα τη δει ζωντανά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρει και ένα όμορφο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες και το βίντεο.

Τα πάντα γύρω από το επαγγελματικό νυφικό μακιγιάζ...

Οι τρόποι για να επιλέξετε το νυφικό μακιγιάζ

  • Σε ένα κέντρο αισθητικής μπορείτε να διαλέξετε μια από τις υπαλλήλους. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζετε την αξιοπιστία του κέντρου αισθητικής, αλλά ταυτόχρονα ανεβαίνει το κόστος.
  • Σε μια γνωστή φίρμα καλλυντικών. Κατευθυνθείτε προς ένα κατάστημα καλλυντικών και απευθυνθείτε στην αντίστοιχη make up artist της αγαπημένης σας εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζετε την αξιοπιστία της εταιρείας, αλλά πάλι θα αναγκαστείτε να πληρώσετε περισσότερα από όσα σε μια free lancer make up artist.
  • Από γνωστούς και φίλους επιλέξτε μια μακιγιέζ που έχετε ακούσει οτι κάνει καλή δουλειά. Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή από όλες τις παραπάνω.

Τα πάντα γύρω από το επαγγελματικό νυφικό μακιγιάζ...Η διαδικασία για να καταλήξετε στο μακιγιάζ του γάμου σας

Αφού επιλέξετε τον ιδανικό τρόπο μακιγιάζ… θα πρέπει να κάνετε δυο πρόβες για να συμφωνήσετε για το τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως γίνονται δυο πρόβες, αλλά μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω. Την πρώτη φορά θα κάνετε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ που μπορεί να είναι και το τελικό. Στη δεύτερη ή την τρίτη πρόβα θα μπορέσετε να δείτε μια διαφορετική πρόταση χρωμάτων.

Εκτός αυτού, η αναγκαιότητα της δεύτερης πρόβας αιτιολογείται από το γεγονός του χρόνου σχετικά με το γάμο. Με άλλα λόγια, μπορεί να επιλέξετε τη μακιγιέζ το Φεβρουάριο και ο γάμος να γίνει τελικά τον Ιούλιο. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει αυτόματα ο τόνος του μακιγιάζ. Εφόσον μαυρίσετε, θα πρέπει να αλλάξει αντίστοιχα και το make up σε πιο σκούρο κατα ένα ή δυο τόνους. Άρα οι δυο πρόβες είναι απαραίτητες.

Την ημέρα του γάμου πρέπει να έχετε ξεκινήσει το μακιγιάζ περίπου δυο με δυόμιση ώρες πριν το γάμο. Συνήθως η μακιγιέζ απασχολείται 5 με 6 ώρες συνολικά, γιατί συνήθως βάφει επιπλέον τη μητέρα και τις φίλες της νύφης. Σπανίως, η μακιγιέζ θα μείνει και κατά τη διάρκεια του γάμου.

Τα πάντα γύρω από το επαγγελματικό νυφικό μακιγιάζ...Τιμές για το νυφικό μακιγιάζ!

Οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ και φτάνουν τα 500. Μια κοπέλα που έχει τελειώσει μόλις τη σχολή της, συνήθως θα ξεκινήσει από 100-150 ευρώ. Κάποιοι μακιγιέρ ή μακιγιέζ με όνομα, που είναι χρόνια στο χώρο, μπορούν να χρεώσουν μέχρι και 400-500 ευρώ. Επομένως, είναι στην κρίση της κάθε νύφης… να επιλέξει το δικό της νυφικό μακιγιάζ ανάλογα με το κόστος και το συνεργάτη που της ταιριάζει.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…