Τα πάντα για τις ραγάδες

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Μάστορα

Τα πάντα για τις ραγάδεςΟι ραγάδες είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, που πολλές γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν! Μάθετε τι είναι οι ραγάδες, πώς μπορείτε να τις προλάβετε, αλλά και τρόπους καταπολέμησής τους.

Τί είναι οι ραγάδες

Οι ραγάδες είναι οι ραβδώσεις – ρωγμές, που εμφανίζονται κυρίως, στην περιοχή της κοιλιάς, του στήθους, των γλουτών, των μηρών και στην περιοχή της μασχάλης. Μπορεί να είναι κόκκινες, οι οποίες είναι σε πρώιμο στάδιο και είναι αντιμετωπίσιμες ή λευκές, οι οποίες έχουν γίνει μόνιμες ουλές.

Πού οφείλονται

Οι ραγάδες εμφανίζονται κυρίως από την απότομη αυξομείωση του βάρους, μία εγκυμοσύνη ή την ταχεία ανάπτυξη κατά την εφηβεία.
Φανταστείτε ένα ελαστικό ύφασμα, που κάθε τόσο το τεντώνετε. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζει ρωγμές. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρά και η επιδερμίδα στις απότομες αυξομειώσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι ραγάδες.

Τρόποι αντιμετώπισης

Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση αυτού του αισθητικού προβλήματος, μιας και η ραγάδα αποτελεί μια μορφή ουλής. Παρόλα αυτά, μπορεί να μειωθεί η ένταση του προβλήματος με:

  • Ειδικά προϊόντα: Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι η συχνή χρήση ειδικών προϊόντων, που περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει στην αναδόμηση του δέρματος, καθώς και βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων και στην παραγωγή κολλαγόνου.
  • Laser: Η τεχνολογία Fractional είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Εισχωρεί στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και στοχεύει στα αλλοιωμένα κύτταρα, τα οποία και καταστρέφει. Η διαδικασία δεν είναι επίπονη και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και η ανάπλαση του δέρματος.

Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο, ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Πρόληψη

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν θεραπευτικές αγωγές, που να εξαφανίζουν εντελώς τις ανεπιθύμητες ραγάδες. Έτσι, η πρόληψη για την αποφυγή εμφάνισής τους, είναι σημαντική!

1. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
2. Πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό καθημερινά.
3. Γυμναστείτε.
4. Αποφύγετε τις απότομες αυξομειώσεις του βάρους.
5. Κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώστε καθημερινά το δέρμα σας με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε, ώστε να παραμείνει ελαστικό και απαλό.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Μάστορα,

Influence:

Η Αλεξάνδρα Μάστορα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Από μικρό κορίτσι είχε μία ιδιαίτερη σχέση, με τον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας…