Τα οφέλη της κρυοσάουνας

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Ξεκίνησε από την Ιαπωνία με αφορμή τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και εξελίχθηκε σε Ευρώπη και Ασία όπου είναι γνωστή πάνω από 30 χρόνια. Για πολύ καιρό αποτέλεσε τον κρυφό «άσο στο μανίκι» πολλών μεγάλων Εθνικών Ομάδων που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον η κρυοσάουνα είναι γνωστή σε όλους για τις ευεργετικές ιδιότητές της στον ανθρώπινο οργανισμό και ανοιχτή στο κοινό σε προσιτή πια τιμή.

Ωφέλειες

Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για μια διαδικασία ολόσωμης κρυοθεραπείας που δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές, αλλά και στον μέσο άνθρωπο. Παρέχεται από κέντρα φυσικοθεραπείας, αλλά και από νέα κέντρα που ειδικεύονται στην κρυοθεραπεία.

Τα οφέλη της είναι πραγματικά αναρίθμητα σε βαθμό που είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά.

  • Σε πρώτη φάση ωφελεί το κυκλοφορικό και το νευρικό σύστημα.
  • Διεγείρει τις φυσικές ιδιότητες του σώματος για αυτοθεραπεία και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα θέτοντας τον οργανισμό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την έκθεσή του σε συνθήκες ακραίου ψύχους.
  • Καταπολεμά τις φλεγμονές, τους τραυματισμούς είτε προέρχονται από άσκηση είτε από άλλη αιτία, τους μυοσκελετικούς πόνους και τις δερματικές παθήσεις βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.
  • Αντιμετωπίζει διάφορες μορφές αρθρίτιδας (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα).
  • Μια συνεδρία κρυοσάουνας μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθεραπεία μετά από έντονη προπόνηση, μειώνει τα οιδήματα και τη μυική ένταση, αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος, την κατακράτηση υγρών, αναπλάθει τους ιστούς του δέρματος, συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες. Λέγεται ότι μια μόνο συνεδρία είναι αρκετή για να χαθούν από 500 έως 1500 θερμίδες ανάλογα τον μεταβολισμό!

ΔΙΑΒΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…