Τα νησιά – θησαυροί της Ιταλίας

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Υπάρχουν δεκάδες όμορφα νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο και για να πούμε κάποια κοντινά θα αναφερθούμε στην Ιταλία. Παρακάτω θα δείτε νησιά θησαυρούς της πανέμορφης Ιταλίας.

Το νησί Vulcano

Το νησί αυτό είναι λιγότερο από μια ώρα μακριά με το πλοίο από την Σικελία και αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει από το όνομά του, είναι ένα ηφαίστειο. Οι τουρίστες δεν παραλείπουν να δουν το ηφαίστειο του νησιού και να κάνουν μπάνιο στις διάσημες παραλίες του. Εξερευνώντας την ηφαιστειακή βουνοπλαγιά θα εκπλαγείτε από το τοπίο.Το υπόλοιπο νησί είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο, αλλά και από πολλά ζωάκια φάρμας, όπως οι κατσίκες.

Το νησί είναι σχεδόν πάντα γεμισμένο από ταξιδιώτες, ανυπόμονους να δουν το ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του ηφαιστείου, αλλά και να γευτούν τα κλασσικά τοπικά πιάτα της Ιταλίας.

Το νησί Favignama

Το νησί αυτό είναι ένα από τα νησιά Egadi. Είναι το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά και βρίσκεται κοντά στο Παλέρμο. Το καλοκαίρι, το νησί σφύζει από κόσμο και ειδικότερα από τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Μην ξεχάσετε να γευτείτε ένα κλασικό πιάτο μακαρόνια σε ένα από τα τοπικά μαγαζιά του νησιού, αλλά και ένα ποτήρι prosecco.

Το νησί Salina

Το νησί Salina, είναι γνωστό για το καταπράσινο τοπίο του. Και το νησί αυτό έχει ηφαίστειο. Είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τα εξαίρετα κρασιά από την εύφορη γη του νησιού.

Το νησί αυτό έγινε πιο δημοφιλές όταν γυρίστηκε σε αυτό η Ιταλική ταινία “Il Postino”.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.