Τα νέα μικρά θαύματα του μακιγιάζ λέγονται “φον ντε τεν νέας γενιάς”

Συντάκτης: Flowmagazine

Κάτι έχει αλλάξει δραστικά στα φον ντε τεν έτσι όπως τα γνωρίζαμε, δηλαδή ως την κάλυψη της ανομοιόμορφης, κουρασμένης και θαμπής επιδερμίδας μας. Τα νέα έξυπνα φον ντε τεν είναι τα μικρά θαύματα του μακιγιάζ μας.

 Θα μπορούσαν άνετα να είναι προϊόντα αντιγήρανσης ή ενυδάτωσης ή λάμψης της επιδερμίδας,  καθώς πλέον μας παρέχουν καλλυντική δράση χάρη στα σούπερ ενισχυμένα συστατικά τους. 

Η επιλογή του κατάλληλου φον ντε τεν παραμένει μια τέχνη με τα δικά της μυστικά, και το νούμερο ένα ζητούμενο είναι το να πετύχουμε τη σωστή επιλογή χρώματος.

  • Φροντίστε να δοκιμάσετε το υποψήφιο φον ντε τεν σε καθαρό, άβαφο πρόσωπο. Το πολύ-πολύ να φοράτε ήδη κραγιόν, μακιγιάζ στα μάτια και την ενυδατική σας κρέμα. Σίγουρα όμως να μην έχετε ήδη βάλει φον ντε τεν.
  • Διαλέξτε 2-3 αποχρώσεις που προσεγγίζουν τη φυσική σας. Συνήθως οι πιο κιτρινωπές δείχνουν πιο φυσικές στις περισσότερες επιδερμίδες. Αν έχετε πολύ ανοιχτή επιδερμίδα δοκιμάστε κάποια λίγο πιο ροζ.
  • Απλώστε κάνοντας μια δαχτυλιά από την κάθε απόχρωση στο μάγουλό σας (και όχι στο χέρι σας, που συνήθως δεν έχει καμία σχέση ως προς το χρώμα με την επιδερμίδα του προσώπου). Η σωστή απόχρωση είναι αυτή που θα «εξαφανιστεί», θα φαίνεται δηλαδή λιγότερο επάνω στο δέρμα σας.
  • Δείτε το χρώμα και σε φυσικό φως, πλησιάζοντας όσο μπορείτε στο παράθυρο ή, αν γίνεται, βγείτε έξω με έναν καθρέφτη χειρός.

Πριν λύσετε όμως το πιο δύσκολο ζήτημα που είναι αυτό της απόχρωσης ακολουθώντας τις συμβουλές μας, θα έχετε επιλέξει πόση κάλυψη θέλετε να έχει, τι δράση να σας προσφέρει παράλληλα (πχ. λάμψη, ενυδάτωση, αντιγήρανση), πόσες ώρες να διαρκεί και φυσικά πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…