Τα μυστικά για μια ζωή με θετικές σκέψεις…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Επειδή η ζωή είναι μικρή… δεν αξίζει να βιώνουμε διαρκώς τις ανησυχίες και τους φόβους της καθημερινότητας αλλά να σκεφτόμαστε μέσα από τη θετικότητα και την αισιοδοξία. Η θετική στάση ζωής και η ανάγκη μας να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι δεν αποτελούν θέμα DNA, αλλά μπορούν να αποκτηθούν μέσα από δέκα τεχνικές, που θα μειώσουν το άγχος και θα μας δείξουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

1. Το πεπρωμένο μας στηρίζεται στους ίδιους μας τους εαυτούς. Οι σκέψεις μας και αργότερα οι ενέργειές μας αποτελούν τη δύναμη για να δημιουργήσουμε το δικό μας «πεπρωμένο».

2. Δίνοντας ένα τέλος στις ανησυχίες που δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο ύπαρξη, καταφέρνουμε να εξαφανίσουμε προβλήματα, που κυριαρχούν το μυαλό μας. Μένοντας απλά στο παρόν και αφήνοντας το μέλλον και το παρόν στην άκρη, διαχειριζόμαστε τις πραγματικές καταστάσεις της ζωής μας.

3. Καμία πίστη στην ήττα. Πολλά πράγματα μπορεί να φαίνονται αρνητικά ή λάθος αλλά είναι δυνατόν να μετατραπούν σε απρόσμενες ευκαιρίες. Ας εστιάσουμε στους θετικούς παράγοντες που μας οδηγούν μπροστά και όχι σε αυτούς που μας γυρνάνε πίσω.

4. Δημιουργώντας μια λίστα με τα πρώτα δέκα επιτεύγματα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, καταφέρνουμε να κατανοήσουμε κάθε κίνησή, να παρατηρήσουμε τις δεξιότητές μας και ίσως να αλλάξουμε τη στάση ζωής μας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε ακόμα και να μας οδηγήσει προς μια θέση εργασίας που θα μας κάνει περήφανους.

5. Εξετάζοντας κάθε διαφορετική πεποίθησή μας καταφέρνουμε να παρατηρήσουμε πώς λειτουργεί η ζωή μας. Σκεπτόμενοι τις απόψεις μας για κάθε ζήτημα, μπορούμε να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα καταργηθούν όλες αυτές που μας προκαλούν δυσφορία ή προβλήματα.

6. Κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι να εντοπίσουμε τα πράγματα της καθημερινότητας, που μας δημιουργούν αρνητικές σκέψεις. Καλό είναι να δημιουργήσουμε μια λίστα με όλες τις δράσεις που μας δημιουργούν αρνητική ενέργεια και να προχωρήσουμε προς στην αλλαγή τους.

7. Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, ας επικεντρωθούμε σε πιθανές λύσεις και στους πόρους που διαθέτουμε. Κρίνοντας τις επιλογές που είναι διαθέσιμες και βλέποντας όχι μόνο τις άσχημες αλλά και τις θετικές λύσεις, η απόφασή μας θα βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την ευτυχία.

8. Σταματώντας να κατηγορούμε τους άλλους για τη δυστυχία μας και αναγνωρίζοντας ότι οι συνέπειες είναι τα λάθη των επιλογών μας, τότε θα καταφέρουμε να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Η αυτογνωσία φέρνει τη θετικότητα στη σκέψη.

9. Πρέπει να προσδιορίσουμε τον ορισμό της επιτυχίας για τον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε ποιο δρόμο επιθυμούμε να διανύσουμε ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας. Με αυτόν τον τρόπο κανένας άλλος δεν θα μπορεί να καθορίσει για εμάς την επιτυχία, καθώς θα αποτελούμε ανθρώπους με συνείδηση.

10. Οι φίλοι μας πρέπει να αποτελούν τα όντα που μας υποστηρίζουν περισσότερο. Η θετική ενέργειά και η εκτίμησή τους θα μας κάνει να νιώσουμε ακόμα πιο όμορφα για τον εαυτό μας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.