Τα μυστικά της “πρώτης εντύπωσης”

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Τα μυστικά της «πρώτης εντύπωσης»Στέκεστε για ώρα στο μπαρ και παρακολουθείτε μια ωραία κοπέλα. Βρίσκεστε με μια μεγάλη παρέα και σας συστήνουν σε μια άγνωστη που σας ενδιαφέρει από την πρώτη ματιά. Πώς θα φερθείτε; Όσο ενδιαφέρον τύπος κι αν είστε, μην περιμένετε να ασχοληθεί με τις ώρες μαζί σας για να το κατανοήσει και να αξιολογήσει τα προσόντα σας. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει πολύ και… στρώνει το δρόμο για το επόμενο βήμα. Μερικά μυστικά για να κάνετε καλή «πρώτη εντύπωση» και να της κινήσετε το ενδιαφέρον, ώστε να ασχοληθεί μαζί σας.

Μην «κολλάτε» πάνω της

Ακόμα και σε μέρη με δυνατή μουσική, που απαιτούν να της μιλήσετε στο αυτί για να καταλάβει τι λέτε, προσπαθήστε να κρατήσετε μια απόσταση. Να είστε κοντά, αλλά όχι κολλητά. Πείτε αυτό που θέλετε και μετά απομακρυνθείτε, κοιτάξτε τη στα μάτια, δώστε της χρόνο να σκεφτεί τι θα απαντήσει και να παρατηρήσει το πρόσωπό σας.

«Οδηγήστε» τη συζήτηση

Βάλτε εσείς το θέμα. Φροντίστε, βέβαια, να μην έχει σχέση με… ποδόσφαιρο ή αυτοκίνητα, αλλά μην πάτε και στο άλλο άκρο και σχολιάζετε την τελευταία κολεξιόν του Γκι Λαρός! Μιλήστε για το χώρο που είστε, για το ποτό που πίνει, για ένα περιστατικό που μπορεί να συνέβη τις προάλλες στο ίδιο μαγαζί.

Τα μυστικά της «πρώτης εντύπωσης»Μην κάνετε υπερβολικά αστεία

Οι γυναίκες προτιμούν οπωσδήποτε τους ανθρώπους με χιούμορ από τους πραγματικά αστείους. Μία-δύο έξυπνες ατάκες τη σωστή στιγμή φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα από τα δέκα πιο «χοτ» ανέκδοτα της πιάτσας, ακόμα κι αν είναι πραγματικά ξεκαρδιστικά. Αν είστε καλός σ’ αυτά, καλύτερα να ξεδιπλώσετε αυτό το ταλέντο σας αργότερα.

Κατάφαση αντί ερώτησης

Είναι καλύτερο να πείτε «Δεν φαίνεσαι να είσαι από εδώ» από το κλασικό και χιλιοειπωμένο «Από πού είσαι;». Φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα, είναι ανώδυνο και… αν όντως δεν είναι από «εδώ», προσθέτει λίγο μυστήριο ακόμα στην προσωπικότητά σας (με την έννοια ότι δείχνετε πως διαβάζετε… βουλωμένο γράμμα).

Εκφράστε συναισθήματα

Μη φοβηθείτε να εκμυστηρευθείτε κάτι προσωπικό. Θα το εκτιμήσει που «ανοίγεστε». Είναι πολύ καλύτερο να αποκαλύψετε κάτι (που μπορεί να σας δείχνει και κάπως ευάλωτο) από το να το παίζετε συνεχώς άνετος και cool. Κατά πάσα πιθανότητα έχει κι αυτή τις ανασφάλειές της και αυτό που θα της πείτε θα την κάνει να αισθανθεί πιο άνετα.

Τα μυστικά της «πρώτης εντύπωσης»Αποφύγετε τα κομπλιμέντα

Μη τη ζαλίσετε για τα μάτια και τα χείλη της (πόσο μάλλον για… άλλα σημεία που μπορεί να σας κάνουν εντύπωση…). Κατά 99,9% της το’ χουν πει πολλές φορές. Αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο, όταν η κουβέντα έχει προχωρήσει, φροντίστε να είναι διακριτικό, αλλά να ξεκαθαρίζει ότι τη βλέπετε σεξουαλικά. Αλλιώς κινδυνεύετε να καταχωρηθείτε εξαρχής ως «φίλος», κάτι που δύσκολα αλλάζει.

Μην πάρετε συνέντευξη

Οι πολλές και επίμονες ερωτήσεις για ονόματα, καταγωγές, τόπους κατοικίας και άλλα προσωπικά στοιχεία την κάνουν να αισθάνεται άβολα. Αν τα πράγματα πάνε καλά θα τα μάθετε όλα με τη σειρά, θα τα πει μόνη της. Πιαστείτε από το θέμα που φαίνεται να την ενδιαφέρει περισσότερο και συγκρατείστε τις απορίες σας.

Μην κρύβετε την ταυτότητά σας

Το να αρνείστε να πείτε το όνομά σας ή πού μένετε δεν σας κάνει καθόλου μυστηριώδη στα μάτια τους. Αντίθετα δημιουργεί επικίνδυνες σκέψεις, η πιο ανώδυνη από τις οποίες είναι ότι είστε παντρεμένος και η πιο επώδυνη ότι της μιλάει κάποιος… καταζητούμενος από την αστυνομία.

Τα μυστικά της «πρώτης εντύπωσης»Δώστε της χρόνο να μιλήσει

Ρωτήστε τη ευχάριστα πράγματα, πού πήγε διακοπές, ενδιαφερθείτε για τη δουλειά της ή τις σπουδές της. Είναι πολύ καλύτερο από το να μιλάτε μόνος σας και να αυτοεκθειάζεστε, ακόμα κι αν είστε παθιασμένος με αυτό που κάνετε.

Μην κάνετε επίδειξη πλούτου

Εκτός πια αν θέλετε η γυναίκα να συμπαθεί μόνο την τσέπη σας, το να μιλάτε συνεχώς για το ακριβό σας αυτοκίνητο, το σπίτι σας στην ακριβή περιοχή και τα ακριβά σας ρούχα δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Αφήστε τη να το ανακαλύψει μόνη της. Ακόμα κι αν έχετε τον τρόπο σας, είναι καλύτερο να το θεωρήσετε σαν κάτι φυσιολογικό και όχι κάτι για το οποίο υπερηφανεύεστε. Ένα ποτό που θα την κεράσετε από το μπαρ φτάνει και περισσεύει.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…