Τα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Τα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα με τις κλασικούς βενζινοκινητήρες έχουν πλέον και επίσημα ημερομηνία λήξης και θα αντικατασταθούν από τα ηλεκτροκίνητα. Μάθετε τα τελευταία νέα!

Η οικολογική αλλαγή και η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ένα από τα φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια. Το κλίμα στον πλανήτη μας αλλάζει και αυτό είναι γεγονός. Έτσι σιγά-σιγά οι ανεπτυγμένες χώρες φαίνεται να προσπαθούν να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους δεδομένα και συστήματα πάνω σε πιο οικολογικές λύσεις.

Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Ήδη η αρχή έγινε με την μαζική κατασκευή και πώληση ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων από την εταιρεία Τέσλα και γνώρισε σε μερικές χώρες αρκετά μεγάλη επιτυχία. Η Ισλανδία για παράδειγμα αγκάλιασε την νέα τεχνολογία με μεγάλη θέρμη, μιας και οι μετρήσεις δείχνουν ότι η συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων (ναι βγάζει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα) είναι η πιο δημοφιλής και πολυαγορασμένη. Είναι μάλιστα λογικό αφού η Ισλανδία που είναι νησιωτική χώρα με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις πόλεις της, να ευνοεί την χρήση αυτού του είδους των αυτοκινήτων.

Όμως είναι γεγονός ότι η επάρκεια των μπαταριών των συγκεκριμένων οχημάτων όσον αφορά τα μεγάλα ταξίδια είναι ακόμα μικρή.

Τα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα έχουν ημερομηνία λήξης


Διαβάστε επίσης:  Φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων κατασκευάζουν αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον


Η Ευρωπαϊκή Ένωση

Με μια πιο οικολογική σκοπιά η Ευρωπαϊκή ένωση οριστικοποίησε ότι μέχρι το 2035 θα σταματήσει η πώληση κάθε είδους βενζινοκίνητων αυτοκίνητων. Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με την τωρινή ενεργειακή κρίση (συνέπεια του κορονοϊού και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία), δημιουργούν ένα ευνοϊκό έδαφος στονα μειώσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση από τα προϊόντα πετρελαίου μιας και ρυπαίνουν αρκετά το περιβάλλον. Μάλιστα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στόχος είναι να πέσει αρκετά σύντομα το επίπεδο των ρύπων κατά 55%.

Την ίδια στιγμή, συζητιέται και το νομοσχέδιο για να απαγορευτεί ακόμη πιο σύντομα η απαγόρευση πώλησης οχημάτων ντίζελ. Οι κατασκευαστές κινητήρων πρέπει να έχουν αποσύρει μέχρι τότε τους συμβατικούς κινητήρες, ενώ οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως Φεράρι και  Λαμποργκίνι θα έχουν έναν επιπλέον χρόνο για να το πράξουν.

Οι υπόλοιπες εταιρίες

Πέραν όμως της Αμερικανικής Τέσλα υπάρχουν πλέον και άλλες γνωστές εταιρίες οι οποίες ενθαρρύνουν την κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με τους ειδικούς πλέον να εστιάζουν στην μεγάλη επάρκεια της μπαταρίας. Σιγά-σιγά ξεπροβάλλουν σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ακόμα και στην χώρα μας, ενώ δεν είναι λίγα τα πειράματα τα οποία έχουν να κάνουν ακόμα και με αυτοκίνητα τα οποία να φορτίζουν με την ηλιακή ακτινοβολία.


Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητα με χαμηλό κόστος κατανάλωσης – Μέρος Α


Στον επίλογο όλων αυτών η Ευρωπαϊκή και παγκόσμια πλέον καινοτομία στρέφεται υπέρ του περιβάλλοντος. Μένει μόνο να δούμε πότε θα γίνει το βήμα προς την ολική αλλαγή της συγκεκριμένης πορείας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.