Τα μεγαλύτερα εμπόδια στους διαφυλετικούς γάμους

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Όταν ερωτεύεστε κάποιον από διαφορετική φυλή, δεν αντιλαμβάνεστε τα πράγματα  που σας διαφοροποιούν. Ανεξάρτητα  αν  είναι το χρώμα του δέρματος, ο πολιτισμός (η κουλτούρα), η ανατροφή ή οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας, αυτό που εσείς βλέπετε είναι η αγάπη.

Παρόλα αυτά, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν και ο γάμος εμφανίζεται ως προοπτική, υπάρχουν κάποια εμπόδια τα οποία θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μαζί, με στόχο να είστε ευτυχισμένοι στον διαφυλετικό σας γάμο.

Πολιτιστικές Διαφορές

Το να προέρχεστε από δύο διαφορετικά υπόβαθρα μπορεί συχνά να οδηγήσει σε διαφωνίες, εάν δεν είστε, ο  καθένας από σας διατεθειμένος να υποχωρήσει.

Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη αυτή η υποχώρηση.  Πρίν παντρευτείτε, σιγουρευτείτε ότι συμφωνείτε στο πώς θα αναθρέψετε τα παιδιά σας, στο εάν θα αποκτήσετε  παιδιά, όπως και να βρείτε κοινό τόπο σε άλλα σημαντικά θέματα όπως, το τι θα κάνετε με τους γονείς που γερνούν ή τη θρησκεία.

Θέματα Βίζας

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Εάν ο έρωτας της ζωής σας δεν γεννήθηκε στην ίδια χώρα με σας να είστε προετοιμασμένοι να αποδείξετε ότι ο γάμος σας είναι πραγματικός  και  όχι ένας γάμος για την πράσινη κάρτα. Σε πολλές  Ευρωπαϊκές χώρες ο γάμος σας θα εξεταστεί, πριν θεωρηθεί ότι είστε πραγματικά παντρεμένοι και πραγματικά ερωτευμένοι.

Κριτική από τους άλλους

Ενώ πολλοί  άνθρωποι θα είναι υποστηρικτικοί στον έρωτά σας, θα υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν θα είναι. Είναι θλιβερό όταν φίλοι και η οικογένεια ασκούν κριτική, αλλά θα πρέπει να κοιτάτε πέρα από αυτά  και να μην αφήσετε τον αρνητισμό να σας ρίξει ψυχολογικά. Ακόμη και οι ξένοι θα νοιώσουν την ανάγκη να σας κρίνουν. Αγνοήστε τους.

Εμπόδια λόγω γλώσσας

Σε μερικές διαφυλετικές  σχέσεις όταν ό έρωτας προέρχεται από διαφορετική χώρα, η γλώσσα μπορεί να μην είναι κοινή. Βεβαιωθείτε  ότι θα προσπαθήσετε να μάθετε την γλώσσα ο ένας του άλλου, ακόμα και άν δεν το επιτύχετε πλήρως. Μερικές γλώσσες είναι δύσκολες να τις μάθει κανείς, αλλά ο σύντροφός σας θα εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνατε.

Ακόμα  και όταν μάθετε την γλώσσα ο  ένας του άλλου, θα υπάρχουν φορές , που δεν θα κατανοείτε ό ένας τον άλλο. Πριν αντιδράσετε υπερβολικά βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ο ένας τι λέει ό άλλος, ώστε να διασώσετε τον εαυτό σας από πολλές έντονες συζητήσεις.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να καθορίσουν την ταυτότητά τους

Αφού έχετε αποκτήσει παιδιά και ξεκινούν σχολείο, θα βρεθείτε αντιμέτωποι  με αυτή την στιγμή κατά την οποία δεν θα είναι  βέβαια για το ποια είναι η πολιτιστική τους ταυτότητα. Βεβαιωθείτε ότι οικοδομείται ένα στέρεο πλαίσιο στο σπίτι που να διασυνδέει και τις δύο διαφορετικές τους κουλτούρες, έτσι ώστε να αισθάνονται δυνατότερα επειδή έχουν ένα ιδιαίτερο υπόβαθρο.

Διαχείριση των εμποδίων με  χάρη

Δεν είναι εύκολο όταν οι άνθρωποι σας  βλέπουν με τον σύντροφό σας και δεν αντιλαμβάνονται ότι είστε μαζί ή όταν κοιτούν τα παιδιά σας και λένε κάτι ανόητο όπως “Ουάου είστε τόσο τυχεροί που δεν μοιάζει με Κινέζο”. Το να χαμογελάτε ευγενικά και να απομακρυνθείτε είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για σας, την ψυχική σας υγεία και την οικογένειά σας.

Κάθε γάμος είναι μια σκληρή δουλειά

Όταν το νυφικό βγαίνει και ο μήνας του μέλιτος τελειώνει, θα χρειάζεστε πολύ περισσότερα από την αγάπη σας για να υπερβείτε τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσετε. Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ακόμα περισσότερο αλήθεια για τα διαφυλετικά ζευγάρια. Παραμείνετε δυνατοί και κρατάτε το χέρι του συντρόφου σαςσε  αυτή την τρελή πορεία στη ζωή και θα μπορέσετε να υπερβείτε κάθε εμπόδιο στον γάμο σας που θα αντιμετωπίσετε μαζί.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr