Τα λάθη στη γλώσσα του σώματός μας

Συντάκτης: Flowmagazine

Άλλο λέει το στόμα μας, άλλο δείχνει το σώμα μας. Για να μην μπερδεύουμε τους γύρω μας και δημιουργούμε παρεξηγήσεις, προσέχουμε τη γλώσσα του σώματός μας.

Η σημασία της γλώσσας του σώματός μας

Η γλώσσα του σώματός μας αποτελεί κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας και πολλές φορές φανερώνει την πραγματικότητα πίσω από τις λέξεις. Ωστόσο, λόγω του άγχους και της νευρικότητας που αντιμετωπίζουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουμε για πρώτη φορά ή πηγαίνουμε σε συνέντευξη για δουλειά δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις. Το βασικότερο είναι να λέμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε και η γλώσσα του σώματός μας θα προσαρμοστεί αναλόγως.

Τα σταυρωμένα χέρια

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική στάση άμυνας και φυσικά κάθε άλλο παρά ευνοεί την ανοιχτή επικοινωνία. Δίνει την εντύπωση στον συνομιλητή μας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε ό,τι έχει να μας πει και προετοιμάζουμε απλά την απάντησή μας. Ανάλογο συναίσθημα δημιουργεί και το κρύψιμο των χεριών στις τσέπες.

Οπτική επαφή

Η οπτική επαφή χρειάζεται κατάλληλο χειρισμό. Δεν είναι καλό να αποφεύγουμε να κοιτάμε τον συνομιλητή μας στα μάτια, καθώς δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε. Από την άλλη, η υπερβολική οπτική επαφή δηλώνει επιθετικότητα. Επιπλέον, οι γρήγορες ματιές δηλώνουν ότι προσπαθούμε μάταια να κερδίσουμε τον σεβασμό του άλλου.

Κακή στάση σώματος

Αν καμπουριάζουμε, γεγονός που αποτελεί συνήθεια λόγω της καθιστικής ζωής, δίνουμε την εντύπωση στον συνομιλητή μας ότι είμαστε σε αμηχανία και δεν θέλουμε να είμαστε εκεί που είμαστε. Επιπλέον, αν βάζουμε το πηγούνι μας ψηλότερα από όσο πρέπει φαινόμαστε αλαζόνες. Η σωστή στάση είναι να θέτουμε το σώμα μας λίγο προς τα εμπρός δείχνοντας πρόθυμοι να ακούσουμε ό,τι έχουν να μας πουν, πάντα με αυτοπεποίθηση.

Απόσταση

Σίγουρα λόγω της πανδημίας οφείλουμε να τηρούμε αποστάσεις, αλλά η απομάκρυνση από τον συνομιλητή μας δηλώνει ότι δεν θέλουμε πολλές συναναστροφές μαζί του. Στον αντίποδα, η μειωμένη απόσταση μπορεί να δημιουργήσει αμηχανία, καθώς δεν σεβόμαστε τον προσωπικό χώρο του άλλου.

Εκφράσεις του προσώπου

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτοπεποίθησης και ειλικρίνειας είναι η συμφωνία των λεγομένων με τις εκφράσεις του προσώπου. Το χαμόγελό μας πρέπει να είναι ειλικρινές, αλλιώς χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να κρύψουμε την αμηχανία μας. Επιπλέον, ένα συνοφρυωμένο πρόσωπο μπορεί να δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι η διάθεσή μας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…