Τα λάθη που κάνουμε στην φροντίδα της επιδερμίδας

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι για τις περισσότερες από εμάς ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, που συνήθως τηρείται ευλαβικά πρωί και βράδυ. Παρόλα αυτά, πολλοί μπορεί να κάνουμε ορισμένα μεγάλα λάθη, τα οποία στερούν από το πρόσωπό μας λάμψη και φρεσκάδα. Ποια είναι αυτά και πόσο καλύτερη και πιο υγιής θα είναι η επιδερμίδα μας αν μάθουμε πώς να τα αποφεύγουμε;

Συχνή και επαρκής απολέπιση;

Είναι πολύ πιθανό να έχετε στο σπίτι προϊόντα απολέπισης για το πρόσωπο, αλλά πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε; Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική και ωφέλιμη, αλλά δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία διαφορά αν θυμόμαστε να την κάνουμε μόλις μια φορά τον μήνα. Προσπαθήστε να κάνετε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα δίνοντας μεγάλη προσοχή στο προϊόν scrub που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να είναι φυσικό, και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

Χρησιμοποιείτε βάση στο makeup;

Το να χρησιμοποιείτε make-up προκειμένου να κρύψετε κάποια ατέλεια, είναι κάτι απολύτως σωστό και αποδεκτό. Όταν όμως δεν το κάνετε σωστά, τα προβλήματα της επιδερμίδας γίνονται χειρότερα και πιο έντονα. Αν δεν χρησιμοποιείτε βάση, και απλά τοποθετείτε τα προϊόντα μακιγιάζ, τότε το δέρμα σας δεν θα μπορεί να αναπνέει σωστά, και σύντομα μπορεί να γεμίσει ερεθισμούς.

Σωστή χρήση του αντηλιακού;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό στο πρόσωπό μας. Τώρα το καλοκαίρι, βάζουμε και στα χέρια, αλλά μήπως ξεχνάμε μια πολύ σημαντική περιοχή; Αυτή η περιοχή είναι ο λαιμός, που, στην καλύτερη περίπτωση, θα φροντίσουμε να απλώσουμε όσα υπολείμματα αντηλιακού έχουν μείνει στα δάχτυλά μας. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος, καθώς ο λαιμός χρειάζεται ένα στρώμα αντηλιακού εξίσου παχύ με αυτό που τοποθετούμε στο πρόσωπο. Μην ξεχνάτε, ότι το συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας, είναι από τις περιοχές που τα σημάδια γήρανσης γίνονται ορατά νωρίτερα, άρα είναι πολύ σημαντικό να το φροντίζετε.

Τι κάνουμε με τα σπυράκια;

Αν εμφανιστεί κάποιο σπυράκι στο δέρμα σας, αυτό που δεν πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση, είναι να το σπάσετε. Τα χέρια μας είναι γεμάτα μικρόβια, και έτσι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να μιλήσετε με έναν δερματολόγο, ώστε να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για να φροντίσετε το δέρμα σας και να απομακρύνετε τα ξεσπάσματα της ακμής.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…