Τα λάθη που αυξάνουν το βάρος μας

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Είναι απολύτως λογικό με την πάροδο των  ετών το βάρος μας να αυξάνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια  λάθη  στην καθημερινή διατροφή μας, αλλά και συνήθειες στην καθημερινή ζωή μας που μας προσθέτουν βάρος. Αναζητούμε κάποια τέτοια λάθη μας…

  1. Κοιμόμαστε μετά το γεύμα

Είναι μια από τις χειρότερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε γιατί η λειτουργία του πεπτικού συστήματος δεν είναι το ίδιο αποδοτική όταν συμβαίνει αυτό τι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα στο στομάχι, εάν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση.

  1. Τρώμε πάρα πολύ γρήγορα

Ο τρόπος ζωής μας είμαι τόσο αγχωτικός ώστε είναι σπάνιες οι φορές που μπορούμε να φάμε ήρεμα  και χωρίς να βιαζόμαστε. Αυτή η συνήθεια όμως μας προσθέτει βάρος, καθώς ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να δώσει την εντολή του κορεσμού στο στομάχι. Θα πρέπει να μασάμε αρκετές φορές την τροφή και να είμαστε ήρεμοι κατά τη διάρκεια του φαγητού.

  1. Ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό

Για τους ίδιους λόγους που τρώμε γρήγορα ξεχνάμε να πίνουμε και νερό. Αυτό δημιουργεί αίσθηση αδυναμίας στον οργανισμό και μας εμποδίζει να ασχολούμαστε. Καλό θα είναι να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό και ένα ποτήρι νερό δίπλα μας όταν πέφτουμε για ύπνο

  1. Σταματάμε  εντελώς να τρώμε λιπαρά

Αυτό αποτελεί ένα συνηθισμένο διατροφικό λάθος, γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι το λίπος είναι κάτι κακό για το σώμα μας. Αν όμως αφαιρεθεί τελείως από την καθημερινή διατροφή μας, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αδυνάτισμα, αλλά μια ξηρή επιδερμίδα αφυδατωμένη, έστω κι αν πίνουμε πολύ νερό.

  1. Παραλείπουμε γεύματα

Στην ανάγκη μας να κρατήσουμε το βάρος μας σταθερό δεν τρώμε κανονικά γεύματα, αλλά μένουμε πολλές ώρες νηστικοί και το αποτέλεσμα είναι να υποκύπτουμε σε πειρασμούς πολύ πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

  1. Κάνουμε ντουζ μετά το γεύμα

Αυτή είναι μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει ένα ισχυρό σοκ στον οργανισμό μας, καθώς μετά το γεύμα το αίμα συγκεντρώνεται στο στομάχι για να γίνει η πέψη. Κάνοντας ντους, το ζεστό νερό αλλάζει τη θερμοκρασία του σώματος και  αλλάζει και τη ροή του αίματος διακόπτοντας άμεσα τη διαδικασία της ομαλής πέψης.

  1. Καπνίζουμε μετά το γεύμα

Το κάπνισμα αποτελεί μια κακή συνήθεια για την υγεία μας, μια εξάρτηση. Όταν όμως καπνίζουμε μετά το φαγητό, τότε ένα τσιγάρο ισοδυναμεί με 10 καθώς επηρεάζεται το πεπτικό μας σύστημα και μειώνεται το οξυγόνο στο αίμα μας.

  1. Πίνουμε καφέ μετά το φαγητό

Μια αγαπημένη συνήθεια, ο καφές μετά το φαγητό, φέρνει αρνητικά αποτελέσματα στον οργανισμό, καθώς μειώνεται η δράση του σιδήρου και εμποδίζεται η καλή πέψη.

  1. Αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά

Η συνήθεια να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με την λογική  ότι αυτά παχαίνουν, είναι εντελώς αντίθετη από τα αποτελέσματα των ερευνών που αποδεικνύουν ότι οργανισμός καίει περισσότερο λίπος όταν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα ασβεστίου, ενώ αποθηκεύει λίπος όταν η ποσότητα αυτή είναι μικρή. Μπορούμε να αποφεύγουμε τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και να τα αντικαταστήσουμε με αυτά που έχουν χαμηλά λιπαρά.

  1. Αποφεύγουμε σαλάτες και φρούτα και βάζουμε αλάτι παντού

Το να τρώμε καθημερινά σαλάτες και φρούτα στα γεύματα, δίνει στον οργανισμό μας μια μεγάλη ποσότητα βιταμινών που αποτοξινώνει τον οργανισμό και μας προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Το αλάτι πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μετρό κι αν θέλουμε να νοστιμίσουμε το φαγητό μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε λεμόνι ή βότανα και μπαχαρικά. Μην ξεχνάμε ότι το αλάτι αυξάνει την πίεση

Είδαμε κάποια λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και αυτά μας κοστίζουν σε παραπάνω κιλά και σε κακή ποιότητα ζωής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  και να προστατεύουμε τον εαυτό μας  από τα λάθη που προκαλούν αύξηση του βάρους μας και προβλήματα στην υγεία μας.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr