Τα κτίρια του 2018 που θα αιχμαλωτίσουν το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (Μέρος Α’)

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Η αρχιτεκτονική είναι μία εξαιρετικά αργή μορφή τέχνης. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η ολοκλήρωση ενός οικοδομήματος μπορεί να διαρκέσει, πολλές φορές, πάνω από μία δεκαετία.

Λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και της μεταμόρφωσης των πόλεων σε σύγχρονες μητροπόλεις, οι ανάγκες των αστικών χώρων έχουν γίνει απίστευτα δύσκολες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει ο ρόλος του αρχιτέκτονα σε «κοινωνιολόγο». Οι αρχιτέκτονες δεν σχεδιάζουν απλά ένα κτίριο, λαμβάνουν υπόψη τους και τους κοινωνικούς παράγοντες. Εντοπίζοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και τις πολιτιστικές νόρμες, οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες μπορούν να δημιουργήσουν μία οπτική ταυτότητα ανάλογη του περιβάλλοντος.

Τα κτίρια που επέλεξε το Architectural Digest ως τα πιο πολυαναμενόμενα του 2018, πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε αυτό το έτος, αιχμαλωτίζοντας την προσοχή του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Εθνικό Μνημείο και Μουσείο Βετεράνων, Κολόμπους – Οχάιο

Αρχιτέκτονας: Allied Works Architecture

Το διακριτικό κτίριο του Εθνικού Μνημείου και Μουσείου Βετεράνων τιμά τους βετεράνους των ΗΠΑ με μία αξιοπρεπής μορφή που μοιάζει να αναδύεται κυριολεκτικά μέσα από το έδαφος. Το κτίριο θα φιλοξενήσει έργα, εκθέματα και εκθέσεις που θα αποτελέσουν φόρο τιμής στους βετεράνους, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες τις θυσίες τους.

V & A Μουσείο Design, Νταντί – Σκωτία

Αρχιτέκτονας: Kengo Kuma

Το πρώτο μουσείο design της Σκωτίας είναι εμπνευσμένο από τις εντυπωσιακές κλιτύες που περιτριγυρίζουν την περιοχή. Διαθέτει απότομες γωνίες, ενώ σε ένα τμήμα εξέχει σε ένα διπλανό ποταμό. Το κτίριο δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του design, αλλά και σε όσους θέλουν να δουν ένα μουσείο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά.

Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, Ντόχα – Κατάρ

Αρχιτέκτονας: Jean Nouvel

Μετά το Λούβρο του Abu Dhabi, το Μουσείο του Κατάρ αποτελεί το επόμενο δημιούργημα του Jean Nouvel. Εμπνευσμένο από το ρόδο της ερήμου, το κτίριο αποτελείται από δίσκους που συνδέονται και έχουν σχεδόν το ίδιο μπεζ χρώμα με την έρημο που το περιβάλλει. Το κτίριο θα στεγάσει θεματικά έργα που αφορούν τη χώρα: το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, το εμπόριο και τον Περσικό Κόλπο.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…