Τα κλικ της επιφανειακής διαφορετικότητας
Η ρατσιστική συμπεριφορά συχνά οδηγεί σε φυλετικές διακρίσεις με προφανείς αρνητικές συνέπειες, που κυμαίνονται από απλή αμέλεια ή αποφυγή εκείνων που πιστεύεται ότι είναι διαφορετικοί και κατώτεροι σε πιο σαφείς μορφές παρενόχλησης, εκμετάλλευσης ή αποκλεισμού. Οι φωτογραφίες της Anna Larson έρχονται να αποδείξουν ότι όλοι είμαστε ίσοι και δεν έχει σημασία αν γεννηθήκαμε στην άλλη άκρη του κόσμου.
Η Anna Larson εν αγνοία της ξεκίνησε μία σειρά φωτογραφιών με τις κόρες της πριν από δύο χρόνια και μας χαρίζει σπουδαία διδάγματα, διδάγματα ανθρωπιάς. Η Anna είναι ιδιοκτήτρια του στούντιο «Anna Christine Photography» στην Olympia της Washington.
Η στενή σχέση των δύο κοριτσιών ήταν εμφανής μέσα από τις εικόνες και η Anna είδε μια ομοιότητα που άνθισε με τη φιλία. Είναι και οι δύο ανεξάρτητες με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά βλέπει τόσες πολλές ομοιότητες λόγω της στενής επαφής τους. Δύο ψυχές γεννήθηκαν στις αντίθετες πλευρές του κόσμου, συναντήθηκαν μέσω της πράξης της υιοθεσίας και είναι πλέον αχώριστες.
Η Anna σκοπεύει να συνεχίσει να τις φωτογραφίζει εμπλουτίζοντας αυτή τη σειρά με το πέρας των χρόνων. Δεν είναι το δέρμα που μας κάνει διαφορετικούς ή προκαλεί διαχωρισμό και απόσταση, είναι η έλλειψη ενότητας. Όταν μεγαλώνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον, οι ομοιότητές μας ανθίζουν.
Ως μητέρα τριών παιδιών επισημαίνει ότι αγαπά την τεκμηρίωση της ανθρώπινης ζωής και τις συνδέσεις της καθημερινότητας. Φωτογραφίζει τα παιδιά της καθημερινά, αλλά και την αγάπη για να πει τις ιστορίες των άλλων. Το πάθος της για την τέχνη αφορά τη φωτογράφηση ιστοριών γέννησης και οικογένειας. Κάθε στιγμή είναι ζωή με εικόνες που θυμίζουν τις λεπτομέρειες των ιστοριών μας. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο δώρο.
«Μου άνοιξαν τα μάτια μου με τη δυνατότητα που έχουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο ως αδέλφια.»