Τα καλύτερα γυναικεία κουρέματα για να διαλέξετε

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα κοντά μαλλιά είναι πάντα μια βολική αλλά και στυλάτη επιλογή, Ας δούμε τα καλύτερα κουρέματα που μπορείτε να υιοθετήσετε,

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να κόψουν τα μαλλιά τους κοντά. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα κοντά κουρέματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες, κάνοντας έτσι το βήμα για την μεγάλη αλλαγή αρκετά πιο εύκολο!

Πάμε να δούμε τα πιο hot γυναικεία κουρέματα, για να διαλέξετε εκείνο που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα:

Μοντέρνα κοντά φιλαριστά κουρέματα με μύτες ή χωρίς

Τα φιλαριστά μαλλιά με μύτες ή χωρίς αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές στα γυναικεία κουρέματα για το 2020. Το μοντέρνο αυτό κούρεμα είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς προσθέτει όγκο αλλά και κίνηση μαζί. Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αρκεί να επιλέξετε το ιδανικό σχέδιο για το δικό σας πρόσωπο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα κοντό καρέ ή ένα αγορέ κόψιμο, προσθέτοντας έντονο φιλάρισμα και μύτες.

Κοντά καρέ μαλλιά

Το κοντό καρέ κούρεμα, γνωστό και ως bob, με μήκος από το αφτί μέχρι τον ώμο, είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής. Πρόκειται για ένα κομψό και πολύ μοντέρνο γυναικείο στυλ κουρέματος, που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.

Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το κλασικό, ενιαίο σε μήκος, κοντό καρέ κούρεμα και κάνουν τη χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες που αναζητούν ένα πιο μοντέρνο στυλ. Αν είστε μια από αυτές, ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί το ασύμμετρο καρέ, το φιλαριστό ή εκείνο που συνδυάζεται με φράντζα ή αφέλειες.

Για τις γυναίκες με οβάλ πρόσωπο είναι κατάλληλα όλα τα σχέδια καρέ. Όμως, για μια γυναίκα με μακρόστενο πρόσωπο είναι προτιμότερο κάποιο που θα προσθέτει όγκο στα πλάγια ή θα καλύπτει το μέτωπο (π.χ. με αφέλειες).

Αντίθετα, μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο συνιστάται να επιλέξει ένα φιλαριστό καρέ με μύτες σε μήκος κάτω από το πηγούνι ή ασύμμετρο κόψιμο και πλάγια χωρίστρα. Αν, βέβαια, θέλει να προσθέσει και μια φράντζα, ιδανική είναι η πλάγια.

Κοντά κουρέματα για στρογγυλό πρόσωπο

Ιδανικά κοντά μαλλιά είναι τα φιλαριστά και αυτά που έχουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Εξίσου όμορφη ιδέα αποτελούν και τα ασύμμετρα καρέ ή τα κουρέματα που έχουν μήκος κάτω από το πηγούνι. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα κοντά μαλλιά που έχουν όγκο στο ύψος των ζυγωματικών, διότι θα κάνουν το στρογγυλό πρόσωπό σας να δείχνει ακόμη πιο πλατύ.

Επομένως, κανένα μήκος δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να επιλέξετε το κούρεμα που θα προσθέσει γωνίες ή θα επιμηκύνει το πρόσωπό σας. Γι’ αυτό, μια πολύ καλή πρόταση σε κοντό κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο είναι οι μύτες.

Καρέ με ξυρισμένο τον σβέρκο

Κούρεμα με πολύ κοντά μαλλιά στο πίσω μέρος είναι μία από τις τάσεις. Για μοντέρνα εμφάνιση το κλασικό bob συμπληρώνεται με ξυρισμένο ή πολύ κοντό κουρεμένο το πίσω μέρος του κεφαλιού. Αναδεικνύεται καλύτερα αυτό το κούρεμα σε ίσια μαλλιά, ενώ στα σγουρά χρειάζεται χτένισμα. Επίσης, οι κομμωτές δεν συστήνουν ένα τέτοιο κούρεμα σε γυναίκες που έχουν στρογγυλό πρόσωπο.

Κουρέματα μέχρι τον ώμο

Τα μαλλιά με μήκος μέχρι τον ώμο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που προτιμούν τα πιο μακριά κουρέματα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να διατηρήσουν και τον όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

Σε αυτό το στυλ μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές των bob που είδαμε προηγουμένως, ενώ ταιριάζουν πολύ και στα σπαστά μαλλιά.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…