Τα καλύτερα sites για την οργάνωση του ταξιδιού σας

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Ο τουρισμός ήταν από τους πρώτους κλάδους που κατέκτησαν το ίντερνετ. Οι χρήστες πριν μάθουν να αγοράζουν ρούχα, παπούτσια ή τρόφιμα έμαθαν πρώτα απ’ όλα να οργανώνουν τα ταξίδια τους μέσω ίντερνετ. Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα, που έγιναν αντιληπτά σε όλο τον κόσμο. Εξοικονομείς χρόνο και χρήμα, μαθαίνεις από πρώτο χέρι πληροφορίες ταξιδιωτών που μοιράστηκαν την εμπειρία τους online και διαλέγεις έτσι τα καλύτερα καταλύματα, βρίσκεις απίστευτες προσφορές μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και πολλά πολλά ακόμη.

Όμως ταυτόχρονα θέλει και οργάνωση για να μη χάνεις άσκοπα χρόνο περιφερόμενος από site σε site, που πιθανώς δημοσιεύει και ανακριβείς πληροφορίες. Για να γίνει εύκολη η οργάνωση του ταξιδιού σας διαλέξτε τα καλύτερα sites που ανέλαβαν την έρευνα και ταξινόμηση της πληροφορίας που χρειάζεστε, πριν από εσάς για εσάς.

Διαλέγοντας ποιοτική αεροπορική εταιρεία

Το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό του budget σας σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κλείνετε το εισιτήριό σας στην καλύτερη δυνατή τιμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ρισκάρετε και τη ζωή σας σε ένα αεροπορικό ταξίδι με μια εταιρεία μάρκας …«μ’ έκαψες». Άλλωστε όπως αποδεικνύουν και οι στατιστικές τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα ανήκουν σε μικρές άγνωστες αεροπορικές εταιρείες και όχι τις μεγάλες και γνωστές. Διαλέξτε λοιπόν την εταιρία με την καλύτερη φήμη και ποιότητα για τον προορισμό που επιθυμείτε. Το site http://www.airlinequality.com/ φτιάχτηκε για εσάς. Κάθε χρόνο δημοσιεύει λίστα των καλύτερων εταιρειών, αξιολογώντας την ασφάλεια, τις υπηρεσίες, το φαγητό, την ψυχαγωγία, την ακρίβεια στους χρόνους, μέχρι και τις θέσεις των αεροσκαφών.

Η προσωπική σας γραμματέας online

Μια δωρεάν εγγραφή στο https://www.tripit.com/ και έχετε την οργάνωση του ταξιδιού σας σε πλήρη λεπτομέρεια στην οθόνη του κινητού σας. Καλύτερα κι από το να το αναθέτατε στην προσωπική σας γραμματέα. Σε μια σελίδα θα έχετε συγκεντρωμένη όλη την πληροφορία για το ταξίδι σας (κωδικούς κράτησης, αποδείξεις, e-ticket) μέχρι και πληροφορίες για τον καιρό. Αν επιλέξετε το Pro πακέτο με συνδρομή 49 δολάρια το χρόνο θα έχετε μια σειρά bonus υπηρεσιών όπως το να εντοπίζετε εναλλακτικές πτήσεις, να εξοικονομείτε χρήματα έχοντας όμως οφέλη VIP επιβάτη κ.ο.κ.

Ταξιδέψτε με ασφάλεια γνωρίζοντας για δυνατότητες περίθαλψης ανά τον κόσμο

Επειδή τα ταξίδια ενέχουν συχνά και κινδύνους, είναι απαραίτητο να έχετε ενημερωθεί για δυνατότητες περίθαλψης στον προορισμό σας. Η φράση «προσέχουμε για να έχουμε» εχει απόλυτη εφαρμογή εδώ. Το site https://www.iamat.org/ είναι αυτό που πρέπει να συμβουλευτείτε πριν ταξιδέψετε. Μέσω αυτού μπορείτε να εντοπίσετε αγγλομαθείς γιατρούς στον προορισμό σας, οι οποίοι με ένα σχετικό κόστος μπορούν να σας περιθάλψουν εφόσον παραστεί ανάγκη. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές υγείας ανά χώρα, ώστε να φροντίσετε κατάλληλα για την πρόληψη ασθενειών ή ατυχημάτων. Ο οργανισμός δέχεται δωρεές και εγγραφές μελών που εξασφαλίζουν τη δράση του ανά τον κόσμο.

Αν πάτε οδικώς

Αν είστε λάτρεις της οδήγησης και επιλέξετε να ταξιδέψετε οδικώς το https://www.viamichelin.com θα κάνει το ταξίδι σας σκέτη ευκολία. Το μόνο που κάνετε εσείς είναι να γράψετε τον τόπο αναχώρησης και άφιξης και αυτό αναλαμβάνει να σχεδιάσει ολόκληρη τη διαδρομή για εσάς. Με εκπληκτική ακρίβεια ως προς τα χιλιόμετρα, το χρόνο και το κόστος, προτείνει εναλλακτικές διαδρομές ώστε να διαλέξεις την κατάλληλη για σένα. Περιλαμβάνει ακόμα και ενότητες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα, τον καιρό. Τι άλλο να ζητήσεις; Η χαρά του ταξιδιώτη σε ένα site!

Χάρτες παντού και πάντα μέσω Google

Ταξίδι χωρίς google γίνεται; Φυσικά όχι! Στο google.com/maps θα βρείτε χάρτες για κάθε χώρα, πόλη, περιοχή, δρόμο, σημείο που σας ενδιαφέρει. Ζουμάρετε, κλικάρετε, τυπώνετε και έτοιμοι για αναχώρηση. Καλό σας ταξίδι!!!

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.