Τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα της αγοράς του 2018

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Όταν πρόκειται για την αγορά του κατάλληλου SUV για όλη την οικογένεια, μεταξύ των σημαντικότερων παραμέτρων βρίσκονται η χωρητικότητα, η ασφάλεια και η απόδοση. Διαπιστώνει κανείς ότι ακόμη και για τα υψηλότερα στην κατηγορία τους αυτοκίνητα συνδυάζουν την άνεση, μεγάλη χωρητικότητα επιβατών, off road επιλογές, πολυτέλεια και προσιτή τιμή.

Υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα για την κάθε κατηγορία, κάνοντας την επιλογή του ιδανικού μοντέλου ακόμα δυσχερέστερη.

Το ιδανικό SUV για τις ανάγκες σας

Ως ένα σωστό πρώτο βήμα, καταγράψτε ποια είναι τα αδιαπραγμάτευτα για εσάς επιθυμητά χαρακτηριστικά του νέου σας οχήματος. Δεδομένου ότι πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο, η χωρητικότητα των επιβατών, η άνεση στα ταξίδια και η οικονομία καυσίμων θεωρούνται από τις προτεραιότητες του αγοραστή.

Ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, μπορείτε να προσανατολιστείτε αρχικά προς ένα compact μικρό-μεσαίας κατηγορίας ή ενός μεσαίου SUV χωρητικότητας πέντε επιβατών σε δύο σειρές καθισμάτων. Πολλά είναι μοντέλα πλέον της κατηγορίας αυτής που διαθέτουν την επιλογή ακόμη μίας σειράς καθισμάτων. Εξίσου σημαντικός κρίνεται και ο άφθονος χώρος αποσκευών, ειδικά για τις πολυμελείς οικογένειες.

Όσον αφορά τα ‘τζιπάκια’ ή αλλιώς crossover και τα μικρότερα SUV αυτοκίνητα, αυτά διαθέτουν ανώτατη χωρητικότητα επιβατών τα πέντε άτομα. Στην ουσία, τα crossover είναι υπερυψωμένα compact που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες, καλύτερη ορατότητα, σχετικά ελαφρύ αμάξωμα, συμπαγείς διαστάσεις, καλούς χώρους αποσκευών και τιμή ανάλογη ενός μικρομεσαίου “Hatchback”. Όταν υπάρχει η ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα σαλονιού, υπάρχουν φυσικά και SUV με δυνατότητα φιλοξενίας έως και εννέα επιβατών, καθώς και ανάλογο χώρο αποσκευών.

Τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα με τρίτη σειρά καθισμάτων

Το επταθέσιο οικογενειακό αυτοκίνητο αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον πολύτεκνο ή τον οικογενειάρχη που συχνά μεταφέρει και άλλους συγγενείς.

Η έξτρα σειρά καθισμάτων δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης ακόμη δύο επιβατών, οπότε δεν είναι λίγες οι φορές που η χρήση δύο αυτοκινήτων αποτρέπεται, αφού χωρούν όλοι σε ένα.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα κοστίζουν λίγο περισσότερο, αφού πρόκειται για μεγάλα αυτοκίνητα με ισχυρούς κινητήρες, ούτως ώστε να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Συνήθως, πρόκειται για πολυμορφικά MPV (Multi-Purpose-Vehicle), που τελευταία έχουν κάνει σχεδιαστικά άλματα.

Συχνά και τα δημοφιλή SUV παρέχουν τη δυνατότητα τρίτης σειράς καθισμάτων, δημιουργώντας μία λύση η οποία συνδυάζει τη δυνατότητα για εξορμήσεις με τη μεταφορά πολλών ατόμων.

Αν μάλιστα υπάρχει ανάγκη ρυμούλκησης ή μεταφοράς φορτίου, το νέο Ford Expedition είναι ένα ευρύχωρο, οικογενειακό SUVμε δυνατότητα και εξοπλισμό προσάρτησης ρυμουλκούμενου φορτίου.

Τα μεσαίας κατηγορίας μοντέλα SUV προσφέρουν άνεση και χωρητικότητα, ενώ τα μεγάλου μεγέθους SUV προσφέρουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό χαρακτηριστικών, όπως είναι η άνεση, οι μεγάλοι χώροι, η στιβαρότητα, οι εκτός δρόμου δυνατότητες, ο ελκυστικός τους σχεδιασμός, η δυνατότητα μεταφοράς ρυμουλκούμενου φορτίου. Όλα δηλαδή, όσα ταιριάζουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής της οικογένειας.

2018 Mazda CX-9

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κομψότερα οικογενειακά αυτοκίνητα, όχι μόνο της κατηγορίας του, αλλά εν γένει της αγοράς. Το εσωτερικό του θυμίζει πιλοτήριο αεροπλάνου και, σε σχέση με την κατηγορία του, ο σχεδιασμός του αγγίζει την πολυτέλεια.

Το Mazda CX-9 προσφέρει μεγάλη άνεση στην οδήγηση και έχει υψηλή ισχύ μηχανικού συνόλου, το οποίο περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2.5 λίτρων απόδοσης 250 ίππων και 420 Nm ροπής σε συνδυασμός με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ περιλαμβάνει προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης.

2018 Nissan Armada

To Nissan Armada είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο βασισμένο στην κληρονομιά του καταξιωμένου Patrol. Είναι ένα δυνατό, ανθεκτικό και αυθεντικό full-size SUV με δυνατότητα μεταφοράς έως και οκτώ επιβατών. Το Armada προσφέρει δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου σχεδόν τεσσάρων τόνων.

Το αμάξωμα του Nissan Armada διαθέτει «επιθετική» εμφάνιση, με τη χαρακτηριστική μάσκα σχήματος V της Nissan εμπρός και με εξίσου δυναμική όψη στην πίσω πλευρά του μοντέλου.

Στο εσωτερικό του Armada κυριαρχεί το στυλ, η πολυτέλεια και η άνεση των επιβατών με έμφαση στην ηχομόνωση και τον κλιματισμό της καμπίνας.

Βασικό του μειονέκτημα είναι η απουσία οικονομίας στην κατανάλωση καυσίμων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.