Τα καλύτερα λουλούδια για να πείτε «σ’ αγαπώ»

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Η εκδήλωση των συναισθημάτων σας μέσω των λουλουδιών είναι μια παράδοση που τιμάται με το χρόνο. Το αίσθημα της αγάπης, ένα από τα πιο εγκάρδια και συχνά έντονα συναισθήματα, εκφράζεται για πρώτη φορά με την παρουσίαση ενός μοναδικού τριαντάφυλλου.

Αν και κάθε λουλούδι έχει το δικό του καθορισμένο νόημα, αυτό που δίνει το δώρο σας πραγματικό νόημα είναι το συναίσθημα που βάζετε πίσω του. Ακόμα, όταν πρόκειται να μιλήσετε με λουλούδια, είναι ευχάριστο να γνωρίζουμε ποια λένε τι. Η ρομαντική αγάπη, η φιλία, η πιστότητα και η ατελείωτη αγάπη ενός ή του άλλου μπορούν να εκφράζονται με τη σωστή άνθηση.

Τα λουλούδια ήταν ανέκαθεν ένα όμορφο μέσο για να μεταδώσουν τα συναισθήματα κάποιου. Στο σημερινό κόσμο, τα λευκά κρίνα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για να εκφράσουν τις βαθύτατες συμπάθειές σας, ενώ τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν για πολύ καιρό τη ρομαντική αγάπη. Στην βικτοριανή εποχή, αυτή η πρόθεση αυξήθηκε καθώς οι Βικτωριανοί χρησιμοποίησαν λουλούδια για να εκφράσουν πολύπλοκα συναισθήματα.

Διαφορετικοί τρόποι για να πείτε “σ ‘αγαπώ” μέσω των λουλουδιών:

Τουλίπα

Οι τουλίπες μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Βιέννη από την Περσία στα τέλη του 16ου αιώνα. Σύμφωνα με έναν αρχαίο περσικό μύθο, η τουλίπα γεννήθηκε από το αίμα και τα δάκρυα ενός κοριτσιού που είχε αποτολμήσει στην έρημο να αναζητήσει τον εραστή της. Στη συνέχεια έγινε σύμβολο της αγάπης. Η κόκκινη τουλίπα φέρνει το συναίσθημα μιας υπόσχεσης αγάπης που ποτέ δεν θα γεράσει. Και μια μοβ τουλίπα αντιπροσωπεύει ώριμη ή αιώνια αγάπη.

Οι τουλίπες αποτελούν την πρώτη δήλωση αγάπης στη βικτοριανή γλώσσα των λουλουδιών. Αν λέτε “σ αγαπώ” για πρώτη φορά, κάνει πολύ σημαντική την περίσταση. Δεδομένου ότι αυτή η στιγμή είναι ένα σημαντικό γεγονός στη σχέση σας και πιθανότατα θα εξεταστεί ξανά στο μέλλον, η αγαπημένη τουλίπα θα γλυκάνει τη στιγμή που την αφήνετε να ξέρει πώς αισθάνεστε.

Μωβ τριαντάφυλλο

Δώστε τα μοβ ή ελαφριά μοβ (λεβάντα) τριαντάφυλλα για να την ενημερώσετε ότι σας έχει μαγέψει, με πολύ καλό τρόπο. Σηματοδοτώντας “γοητεία”, φρέσκα μωβ τριαντάφυλλα αυξάνουν τα ρομαντικά συναισθήματα μεταξύ των δυο σας και της δείχνετε πόσο την σκέπτεστε.

Alstroemeria

Επίσης γνωστά ως περουβιανά κρίνια, τα αλστρομέρια είναι τόσο όμορφα και ευπροσάρμοστα. Κατά την βικτοριανή εποχή, ήταν το σύμβολο της αφοσίωσης. Αν θέλετε να εκφράσετε τη δέσμευσή σας σε αυτήν καθώς και την αγάπη σας, ένα μπουκέτο αλστρομέριων είναι ένας όμορφος τρόπος να πείτε “Σ ‘αγαπώ και είμαι αφοσιωμένος σε εσένα”. Συνδέστε αυτό το λουλούδι με κόκκινα τριαντάφυλλα για αυτή την πρόσθετη σημαντική νότα.

Κόκκινο τριαντάφυλλο

Στους βικτοριανούς χρόνους, πιστεύεται ότι όσο βαθύτερο το πάθος που αισθάνεστε για το αγαπημένο σας πρόσωπο, τόσο πιο βαθύ είναι το χρώμα που πρέπει να είναι το τριαντάφυλλο. Αυτό κάνει τα κόκκινα τριαντάφυλλα το απόλυτο σύμβολο της παθιασμένης, ρομαντικής αγάπης.
Το χρώμα αυτό θεωρείται ότι είναι του πάθους, οπότε ό, τι λέτε με ένα κόκκινο λουλούδι πιστεύεται ότι είναι μια έντονη εκδοχή του αισθήματος, ανεξάρτητα από το είδος. Τα κόκκινα χρυσάνθεμα, για παράδειγμα, σημαίνουν αγάπη, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα τριαντάφυλλα.

Γαρίφαλα

Τα γαρίφαλα συμβολίζουν τη δέσμευση της αγάπης και την υπόσχεση του γάμου. Το όνομα του λουλουδιού, το dianthus, προέρχεται από μια ελληνική λέξη που σημαίνει “λουλούδι του Θεού” και μιλάει στον Χριστό. Τα γαρίφαλα αντιπροσωπεύουν τη βαθύτατη αγάπη μεταξύ συζύγων, αλλά και τη μέγιστη πράξη αγάπης του Θεού, την ενσάρκωση.

Ορχιδέα

Οι άντρες μπορούν επίσης να λάβουν λουλούδια ως ένδειξη αγάπης και στοργής και η ορχιδέα είναι μια καλή επιλογή. Η ορχιδέα phalaenopsis (μερικές φορές ονομάζεται Moth Orchid) ανθίζει για εβδομάδες με ελάχιστη προσοχή. Οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την αρρενωπή αγάπη. Η οικογενειακή ονομασία orchidacea η οποία περιλαμβάνει βανίλια, προέρχεται από την ελληνική και τη λατινική λέξη ορχιδέα και συμβολίζει τη μητρότητα.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr