Τα καλύτερα λουλούδια για κρεμαστά καλάθια

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Πολλά λουλούδια που είναι κατάλληλα για κρεμαστά καλάθια τα βλέπουμε ανεκμετάλλευτα στο έδαφος. Για αυτό στολίστε την αυλή σας με κρεμαστά καλάθια με τα πιο όμορφα λουλούδια. Παρακάτω θα δείτε λουλούδια που πιθανόν να είναι κοντά στις προτιμήσεις σας.

ΜΠΙΓΚΟΝΙΑ

Η μπιγκόνια είναι ένα ανθοφόρο φυτό γρήγορης ανάπτυξης. Έχει στρογγυλά, σκουροπράσινα ή σκουροκκόκινα, τρυφερά φύλλα και άνθη μικρά, σε χρώμα κόκκινο, ρόζ ή λευκό. Χρησιμοποιείται στη φύτευση ανθισμένων μπορντούρων, αλλά και ζαρντινιερών. Είναι φυτό ευαίσθητο στο ψύχος, προτιμά γόνιμα εδάφη και ημισκιερές θέσεις, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην έλλειψη νερού.

ΦΟΥΞΙΑ

Η φούξια ή σκουλαρικιά είναι ένα ανθόφυτο πολυετές με ορθόκλαδη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό της φούξιας είναι το όμορφο λουλούδι της το οποίο βγαίνει σε αποχρώσεις του λιλά και του ροζ, αλλά και λευκό. Χρειάζεται γενικά σημεία με σκιά και συχνό και αρκετό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τον χειμώνα θέλει προφύλαξη από τους δυνατούς ανέμους και το κρύο.

ΛΟΒΕΛΙΑ

Η Λοβέλια, αν και πολυετές λουλούδι, καλλιεργείται για ένα έτος λόγω της χαμηλής ανθεκτικότητας που έχει στο κρύο. Αποτελεί μια ημιανθεκτική πόα, η οποία μπορεί να αγγίξει τους 20 πόντους σε ύψος. Η ιδανική καλλιέργεια περιλαμβάνει άφθονο ήλιο σε περιοχές με δροσερά κλίματα, και φωτεινές τοποθεσίες σε περιοχές με θερμότερα. Επιπροσθέτως, απαιτούνται μέτριας ή αυξημένης συχνότητας ποτίσματα, πλούσια, μα στραγγερά εδάφη και συχνή λίπανση. Εκτός των άλλων, πιθανά να χρειαστεί και προστασία κατά το καλοκαίρι, μιας και δεν ανέχεται τις υψηλές θερμοκρασίες. Η ανθοφορία τους είναι συχνά άφθονη και το άνθος τους έχει χρώματα έντονα που τα καθιστούν ως εκ τούτου αρκετά δημοφιλή στην διακόσμηση των κήπων.

ΠΕΤΟΥΝΙΑ

Η πετούνια είναι ετήσιο ή πολυετές ανθοφόρο φυτό. Αναπτύσσεται πολύ καλά σε χώμα με καλή αποστράγγιση και σε συνδυασμό με το πλούσιο ηλιακό φως καταλήγει στην καλύτερη ανθοφορία. Όταν φυτεύεται την άνοιξη ανθίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου.

ΑΛΥΣΣΟΣ

Ο άλυσσος είναι φουντωτός και μεγαλώνει σχετικά γρήγορα, είναι ποώδης και έρπει πάνω στο έδαφος ή κρέμεται αν τον βάλεις στην άκρη της γλάστρας. Τα χρώματά του είναι, λευκά, ροζ, μοβ ή σομόν. Ο πιο ανθεκτικός άλυσσος που μεγαλώνει πιο πολύ είναι ο λευκός.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr